eur:
394.94
usd:
368.21
bux:
70451.72
2024. június 24. hétfő Iván
A Sándor-palota által közreadott képen Sulyok Tamás köztársasági elnök beszél az Andrzej Duda lengyel államfővel a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón a lengyelországi Ószandecen (Stary Sacz) 2024. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota/Érdi Róbert

Perel a Sándor-palota Dobrev Klára államfőt érintő kijelentései után

Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota közleményben reagált Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő vádjaira, melyek szerint az államfő ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre.

Sulyok Tamás köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota közleményben reagált Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő vádjaira, melyek szerint az államfő ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre.

A Sándor-palota közleménye szerint "Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el."

A reakció azt is tartalmazza, hogy "Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre", továbbá, hogy az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

"Az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja."

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota "megteszi a megfelelő jogi lépéseket".

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 12:35
×
×
×
×