eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Dobrev Klára szerint ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre az államfő

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állítja, dokumentumokkal tudja bizonyítani a vádjait.

Sulyok Tamás ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek – jelentette ki szerdán Dobrev Klára egy sajtótájékoztatón. A DK alelnöke iratokat is bemutatott, amelyek elmondása szerint az állításait bizonyítják.

Dobrev Klára közlése szerint Szeged környékén több mint ezer hektárt játszottak át külföldieknek, amit három-négy helyi ügyvéd közreműködésével hajtottak végre, és ennek az egyik figurája volt szerinte Sulyok Tamás.

Dobrev Klára egy 103 hektáros területről beszélt, ahol közlése szerint „mindent Sulyok Tamás csinált”. A föld álítása szerint előbb egy stróman nevére került, aki egy újabb strómannak ajándékozta a területet, és az erről szóló ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ellenjegyzett, és ügyvédként ő szerkesztette.

A stróman ezután haszonélvezeti jogot egy cég három osztrák tulajdonosának, a céggel pedig kölcsön- és jelzálogszerződést kötött. A szerződéseket Sulyok Tamás készítette – közölte Dobrev Klára. A DK politikusa azt állította, hogy tulajdonába került egy, a földről szóló zsebszerződés is.

Dobrev Klára közölte, hogy csütörtökön az iratokat elviszi az ügyészségre, és akkor átadja azokat a sajtó munkatársainak is. Egyben közölte, hogy Sulyok Tamást lemondásra szóltja fel pártja.

Dobrev Klára közlése szerint ezek „kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Sulyok Tamás a földmaffia egyik figurájaként bűncselekményt hajtott végre, és törvényellenesen ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldet külföldieknek”.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×