eur:
385.71
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Súlyosan megsérült egy kisgyerek a dunakeszi majálison – már a rendőrség nyomoz

Az ötéves gyermeknek több ujja is roncsolódott, a család szerint egész biztosan mulasztás történt a sérülést okozó játék összeszerelésekor.

Forgó játék csípte be a kezét egy ötéves gyermeknek a dunakeszi majálison a múlt héten. A fiúnak három ujja is roncsolódott, ezekből kettőt a jövőben nem fog tudni rendesen használni – adta hírül az RTL Híradó.

A beszámoló alapján a többi gyerek túl gyorsan hajtotta a játékot, ezért a kisfiú meg szeretett volna kapaszkodni a szélében. Az édesapa szerint a játék nem volt jól összerakva, mert gyermeke be tudott nyúlni a forgó rész és az álló keret közé. Elmondása szerint kisfiának nagy fájdalmai és rémálmai voltak a kórházban.

A baleset óta kétnaponta kell a fiúnak kötözésre járnia, ám ez olyan mértékű fájdalmakkal jár, hogy eddig minden alkalommal altatni kellett hozzá.

A majálist Dunakeszi önkormányzata szervezte, a család azt állítja, hogy eddig mindössze egyszer érdeklődtek a programirodától, hogy hogy van a sérült gyermek. Azt viszont közölték, hogy nem tartják magukat felelősnek a történtekért.

A család ügyvédje szerint visziont biztosan történt mulasztás, "ezeknek a mulasztóknak a személyét szeretnénk, hogy felderítse a rendőrség". Az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz. A csatorna kereste az önkormányzatot a történtek kapcsán, de kérdéseikre nem válaszoltak.

Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×