eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Visszatérne a fővárosba az Uber, ám ezúttal más feltételekkel

Habár annak idején a taxisok és a kormány kiűzték Magyarországról az Ubert, most egy szövetség formájában léphet újra a piacra a személyszállító cég.

Sajtóközleményük szerint az Uber nyolc év után a visszatérését tervezi Budapestre, de ezúttal a Főtaxi-csoporttal együttműködésben - számolt be róla a Telex. Ezzel a magyar főváros lehet az egyik első Európában, ahol a vállalat ilyen szövetséget alakít ki. Az engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Mint írják, a diszpécserszolgáltatás minden helyi szabályozási követelménynek meg fog felelni.

Az Uber alkalmazását 2023-ban közel 100 000 alkalommal nyitották meg Budapesten, annak ellenére, hogy a szolgáltatás itt nem volt elérhető.

"Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten" - idézi a közlemény Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét.

Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott: "A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat".

Mint írja a lap, Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatóságának tagja szerint

az a céljuk, hogy tovább erősítsék szerepüket a főváros egyik legnagyobb taxitársaságaként.

Az Uber magyarországi partnercége, az F Mobilitás Kft. ügyvezető igazgatója, Reich Ádám hozzátette, a cégcsoport így egy új, függetlenül működő, innovatív üzletággal fog bővülni, ami még nagyobb ügyfélélményt jelent majd a budapesti személyszállításban.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×