eur:
383.92
usd:
353.83
bux:
68846.13
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Nyitókép: Pixabay

Visszatérne a fővárosba az Uber, ám ezúttal más feltételekkel

Habár annak idején a taxisok és a kormány kiűzték Magyarországról az Ubert, most egy szövetség formájában léphet újra a piacra a személyszállító cég.

Sajtóközleményük szerint az Uber nyolc év után a visszatérését tervezi Budapestre, de ezúttal a Főtaxi-csoporttal együttműködésben - számolt be róla a Telex. Ezzel a magyar főváros lehet az egyik első Európában, ahol a vállalat ilyen szövetséget alakít ki. Az engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Mint írják, a diszpécserszolgáltatás minden helyi szabályozási követelménynek meg fog felelni.

Az Uber alkalmazását 2023-ban közel 100 000 alkalommal nyitották meg Budapesten, annak ellenére, hogy a szolgáltatás itt nem volt elérhető.

"Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten" - idézi a közlemény Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét.

Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott: "A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat".

Mint írja a lap, Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatóságának tagja szerint

az a céljuk, hogy tovább erősítsék szerepüket a főváros egyik legnagyobb taxitársaságaként.

Az Uber magyarországi partnercége, az F Mobilitás Kft. ügyvezető igazgatója, Reich Ádám hozzátette, a cégcsoport így egy új, függetlenül működő, innovatív üzletággal fog bővülni, ami még nagyobb ügyfélélményt jelent majd a budapesti személyszállításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Vlagyimir Putyin tárgyalna a háború lezárásáról, tisztogatás Moszkvában - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Vlagyimir Putyin tárgyalna a háború lezárásáról, tisztogatás Moszkvában - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Oroszország tegnap önkényesen navigációs bójákat távolított el az észt-orosz határon. Lengyelország fontolgatja, hogy saját légvédelmi eszközeivel elkezdi lelőni az orosz rakétákat Ukrajna felett. Az orosz hadsereg három szektorban is nyomul előre. Az FSzB megvádolta Ukrajnát azzal, hogy ők követték el a Crocus City Hall elleni terrormerényletet. Vlagyimir Putyin orosz elnök bennfentesek szerint már komolyan lezárná a háborút. Az orosz védelmi minisztériumban folytatódik a tisztogatás. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×