eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Nyitókép: Pixabay

Visszatérne a fővárosba az Uber, ám ezúttal más feltételekkel

Habár annak idején a taxisok és a kormány kiűzték Magyarországról az Ubert, most egy szövetség formájában léphet újra a piacra a személyszállító cég.

Sajtóközleményük szerint az Uber nyolc év után a visszatérését tervezi Budapestre, de ezúttal a Főtaxi-csoporttal együttműködésben - számolt be róla a Telex. Ezzel a magyar főváros lehet az egyik első Európában, ahol a vállalat ilyen szövetséget alakít ki. Az engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Mint írják, a diszpécserszolgáltatás minden helyi szabályozási követelménynek meg fog felelni.

Az Uber alkalmazását 2023-ban közel 100 000 alkalommal nyitották meg Budapesten, annak ellenére, hogy a szolgáltatás itt nem volt elérhető.

"Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten" - idézi a közlemény Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét.

Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott: "A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat".

Mint írja a lap, Majtényi Kálmán, a Főtaxi igazgatóságának tagja szerint

az a céljuk, hogy tovább erősítsék szerepüket a főváros egyik legnagyobb taxitársaságaként.

Az Uber magyarországi partnercége, az F Mobilitás Kft. ügyvezető igazgatója, Reich Ádám hozzátette, a cégcsoport így egy új, függetlenül működő, innovatív üzletággal fog bővülni, ami még nagyobb ügyfélélményt jelent majd a budapesti személyszállításban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:42
×
×
×
×