eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Mégsem marad a négynapos munkahét a Telekomnál

Habár a tesztüzem résztvevői szerették a rövidebb munkahetet, a vállalat úgy ítélte meg, hogy nem elég hatékony.

A 2022 nyara óta működő tesztprogramban arra jutottak, hogy "a négynapos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra", és "többségük munkája jellege vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni" - írja a cég bejelentése alapján a HVG.

A vállalat közleményében azt is hozzáteszi, hogy "a vegyes munkarenddel működő csapatok összehangolása hosszú távon szintén kihívásokat jelentett", így a projekt február 29-én véget ér.

Pedig korábban azzal büszkélkedett a Telekom, hogy népszerű az ötlet a tesztelők között - írja a lap. Hónapokkal azután, hogy elindították a projektet, arról írtak, hogy a három egybefüggő szabadnap kiegyensúlyozottabbá teszi a dolgozóikat, és utána nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön.

Sőt, néhány további hónappal később arról is beszámoltak, hogy a program résztvevőinek "92 százaléka érezte úgy, hogy a munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre, és a próbaidőszak végén 90 százalék válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkahétben való munkát" - emlékeztet a lap.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×