INFORÁDIÓ
2022. augusztus 20. szombat
István

reform

2022.06.22. 21:29

Ukrajna pár év alatt több reformot hajtott végre, mint az elmúlt évtizedekben

Az Európai Bizottság azon a véleményen van, hogy Ukrajna megérdemli az uniós tagjelölti státuszt, természetesen azzal a feltétellel, hogy az ország számos további fontos reformot hajt végre - jelentette ki Ursula Von der Leyen, az uniós testület elnöke szerdán az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén.
2022.05.11. 11:17

Az EU jövőjéről szóló konferenciasorozatra is rányomta bélyegét a háború

Lezárult az Európa jövőjéről rendezett, egy évvel ezelőtt elkezdett konferenciasorozat. Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács átvette a reformra vonatkozó végső jelentést, mely 49 javaslatot és azokhoz kapcsolódóan 320 intézkedést tartalmaz. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatóját kérdeztük.
2022.03.20. 12:40

Ferenc pápa reformdokumentumot adott ki

Az 54 oldalas dokumentum a Szent II. János Pál pápa által 1988-ban bevezetett Pastor bonus kezdetű apostoli konstitúció helyét veszi át.
2021.11.25. 12:37

Összeurópai versenyt teremthet az új EU-s közös agrárpolitika

Az Európai Parlament nagy többséggel jóváhagyta az uniós közös agrárpolitika reformját. A reformerek célja, hogy a mezőgazdaság zöldebb, méltányosabb, rugalmasabb és átláthatóbb legyen. A Fidesz képviselői támogatták, míg a DK politikusai elutasították a tervezetet.
2021.07.07. 06:00

A jobboldali pártok zászlóbontása még lavinát indíthat el az EU-vitában

Az elmúlt hét szenzációja 16 jobboldali nemzeti párt közös manifesztuma volt arról, hogy milyen irányban reformálnák meg az Európai Uniót. A kérdés, hogy mindezt becsatornázza-e a megkezdett „EU jövő konferencia” egyéves folyamata, vagy a politikai helyzet vele párhuzamosan formálódik majd.
2021.06.29. 16:20

Megszületett a közös agrárpolitika reformjáról szóló megállapodás

Az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács június 28-i ülésén az agrárminiszterek megállapodtak a Közös Agrárpolitika (KAP) reform legfőbb politikai elemeiről. Az InfoRádió a magyar Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkárát kérdezte.
2021.06.02. 16:20

A Schengen-rendszer tartós károsodása miatt aggódik Brüsszel

Veszélybe kerülhet a személyek tagállamok közötti mozgásában határellenőrzés-mentes belépést biztosító Schengen-rendszer fenntarthatósága, ami viszont az EU belső piacát sújtaná végzetes módon – figyelmeztetett szerdai jelentésében az Európai Bizottság, amely több reformelképzelést is kilátásba helyezett.
2021.05.19. 17:15

Átalakítják az EP munkarendjét, élénk parlamenti életet akar az elnök

A cél nem csupán az, hogy „közelebb vigyék” az EP munkáját a hétköznapi élethez, de hogy oly módon tudatosítsák az EP létét, hogy mind több ember aktívan kapcsolatba lépjen vele, és végül az „EU szintű demokrácia igazi fóruma” váljon belőle – szögezte le Lara Wolter holland munkáspárti képviselő.
2020.10.07. 18:08

Reformtervek: így tennék sikeressé a járvány által megtépázott Szlovákiát

Modern és sikeres Szlovákia néven a szlovák pénzügyminisztérium közzétette a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó uniós pénzügyi csomaggal kapcsolatos reformtervét. A szaktárca is elismerte, hogy a dokumentum csak inspirációként szolgál a nemzeti újjáépítési terv végleges javaslatához. Eduard Heger pénzügyminiszter szerint Szlovákiának az uniós támogatás nélkül is szüksége lenne a reformokra. Az uniós újjáépítési alapból Szlovákiának nagyjából 7 milliárd euró jut majd.
2020.07.17. 21:08

Az új francia kormány elhalasztja Macron két nagy reformját

Jean Castex francia miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági és szociális válság miatt az új kormány elhalasztja az Emmanuel Macron államfő által meghirdetett két nagy reformot, a nyugdíjrendszer és az álláskeresési járadék rendszerének átalakítását.
2020.07.02. 09:44

A reformok és a felzárkózás évtizede – 50 reformlépés az egyensúlyi felzárkózás megteremtéséhez

A 2010 utáni sikeres költségvetési és gazdasági stabilizáció, majd a 2013-as monetáris politikai fordulat gazdaságtörténeti és nemzetközi mércével is eredményes évtizedet hozott Magyarországnak. Az átfogó szerkezeti reformok beérésével a magyar gazdaság 2013-tól egyensúlyi felzárkózási pályára állt. A Magyar Nemzeti Bank négy szakembere, Baksay Gergely, Nagy Ágnes, Palotai Dániel és Szalai Ákos vendégcikkében áttekinti a 2010 óta bevezetett 50 legfontosabb intézkedést, melyek ismét felzárkózási pályára állították a magyar gazdaságot, és ma stabil alapot biztosítanak a koronavírus-járvány okozta globális válság leküzdéséhez.
2020.06.24. 20:28

Megreformálná az Európai Uniót az Európai Parlament

Az unió reformját sürgeti az Európai Parlament, amely erről egy konferencián egyeztetne a tagállamokkal. Az InfoRádiónak nyilatkozó magyar kormánypárti és ellenzéki európai parlamenti képviselő is egyetértett abban, hogy a tagállamoknak egyenjogúaknak kell lenniük, azonban arról eltérően vélekedtek, hogy tagállami vagy uniós szinten kell megoldást találni a globális kihívásokra.
2020.06.16. 17:59

Kis-Benedek József: Trump rendelete kísérlet Amerika lecsillapítására

Rendőrségi reformot célzó elnöki rendeletet készít elő Donald Trump. Az amerikai elnök bejelentése szerint a rendelet a szigorúbb szakmai normákra készteti majd a hatóságokat. A tervezett intézkedésről és annak várható hatásairól az InfoRádió Kis-Benedek Józsefet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanárát kérdezte.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018