eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Edi Rama albán kormányfővel tárgyalásuk után közösen tartott sajtótájékoztatón Tiranában 2023. június 16-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor és Jens Stoltenberg is az X-en üzent a svéd NATO-csatlakozásról

Gyorsaság - ez a kulcsszó.

Jens Stoltenberg és Orbán Viktor telefonos megbeszélést folytatott - derült ki a felek közösségimédia-csatornáin megjelent bejegyzésekből.

A magyar miniszterelnök azt írta, megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát, valamint hangsúlyozta: sürgetni fogja az Országgyűlést, hogy szavazzon Svédország csatlakozása mellett, és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt.

NATO-főtitkár az X közösségi felületen szerdán közzétett üzenetében ugyancsak beszámolt a beszélgetésről. Reményét fejezte ki, hogy Svédország NATO-tagságának ratifikációja Magyarországon is befejeződik, amint a parlament újra összeül. Üzenetében a főtitkár kiemelte: jó telefonbeszélgetést folytatott a magyar kormányfővel. Üdvözölte, hogy a miniszterelnök és a kormány egyértelműen támogatja Svédország NATO-tagságát. "Várom a ratifikációt, amint újra összeül a parlament" - tette hozzá Stoltenberg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×