INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

jens stoltenberg

2020.05.22. 21:01

Itt a NATO válasza az amerikai elnök lépésére

Valamennyi NATO-szövetséges maradéktalanul teljesíti a Nyitott Égbolt szerződés rendelkezéseit - jelentette ki nyilatkozatában Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A NATO nagyköveti tanácsa pénteken azért ült össze, mert az amerikai elnök bejelentette, hogy felmondják a Nyitott Égbolt szerződést.
2019.11.08. 13:55

Macron iszonyú vihart kavart Berlinben

Donald Trump amerikai elnök őket bírálja, ők pedig egymással civakodnak; éles bírálatok zúdultak Emmanuel Macron francia elnökre a NATO-ról szóló megjegyzései miatt. Különösen élesen reagált Angela Merkel német kancellár, de az amerikaiak is beszálltak.
2019.07.05. 21:05

NATO-főtitkár: az idő lassan elfogy

A nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződést egyoldalúan Oroszország fenyegeti – jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben, a NATO-Oroszország Tanács ülése után. Jens Stoltenberg elmondta, hogy Ukrajna helyzetéről is egyeztettek.
2019.02.06. 14:26

Új tagja lesz a NATO-nak

A névvita lezárultával Macedónia és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tagállamai szerdán aláírták a csatlakozási jegyzőkönyvet, amely lehetővé teszi, hogy a leendő Észak-Macedónia a katonai szövetség 30. tagja legyen - jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben.
2018.07.11. 07:54

Fokozódó feszültség a ma kezdődő NATO-csúcs előtt

Donald Trump amerikai elnök ismét a NATO-tagországokat bírálta a szerdán kezdődő NATO-csúcstalálkozó előtt, mert szerinte nem költenek eleget a saját védelmükre. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint az Egyesült Államoknak nincs és nem is lesz jobb szövetségese Európánál.
2018.07.08. 10:40

NATO-főtitkár: Németországnak többet kell tennie a védelem terén

Üdvözlendő, hogy Németország jelentősen, egy évtizeden belül 80 százalékkal tervezi emelni védelmi kiadásait, de ennél még többre van szükség - hangsúlyozta a jövő heti NATO-csúcs előtt a Bild című német lap vasárnapi kiadásának adott interjúban a szervezet főtitkára, Jens Stoltenberg.
2018.03.27. 17:22

A NATO-főtitkár visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját

A NATO visszavonta hét orosz diplomata akkreditációját Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és lánya angliai megmérgezése miatt, a katonai szövetség melletti orosz képviselet személyzetének létszámát pedig az eddigi harminc helyett húsz főben maximálták - jelentette be kedd délután Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szervezet főtitkára.
2017.10.09. 11:06

Nem akar újabb hidegháborút a NATO

A NATO-t aggasztja a határainál megnövekedett orosz katonai jelenlét, amit nem hagy válasz nélkül az észak-atlanti szervezet, ugyanakkor párbeszédre törekszik Oroszországgal, nem akar újabb hidegháborút - mondta rá Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára hétfőn Bukarestben.
2017.05.11. 20:28

Tanult a hibákból a NATO

A NATO katonai támogatást nyújthat, de fegyveres akciókban biztosan nem vesz részt, amennyiben csatlakozik az Iszlám Állam elleni koalícióhoz – jelentette ki a szövetség főtitkára. Jens Stoltenberg azt mondta, tanultak az afganisztáni és iraki beavatkozásból.
2017.05.04. 07:36

Az unió védelmét is megrogyasztja a Brexit?

Jelentősen csökken az Európai Unió súlya a NATO-n belül a brit kilépéssel - egyebek közt erről beszélt a szövetség főtitkára az Európai Parlament szakbizottságai előtt.
2017.03.30. 20:12

NATO-országok: Oroszország tegyen rendet Kelet-Ukrajnában!

Az orosz befolyás latba vetését sürgették a NATO-országok a kelet-ukrajnai tűzszünet betartatása érdekében. Az észak-atlanti szövetség főtitkára jelezte, jelentősen megnőtt az összecsapások intenzitása a térségben.
2017.03.23. 22:05

Indul a Nemzeti Szívprogram - a nap hírei

Nyilvánosságra hozta a szerdai londoni merénylet elkövetőjének személyazonosságát a Scotland Yard. Újabb magyar gyártású autóbuszokat vásárol az állam.
2017.03.23. 17:21

Erről tárgyalt Orbán a NATO-főtitkárral

A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott csütörtöki budapesti megbeszélésén, az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
2017.02.20. 19:06

A mostani kétszeresét kell védelmi kiadásokra áldoznunk

Az Egyesült Államok egyedül kétszer annyit fordít védelemre, mint a további 27 NATO-tagállam együttvéve. A múlt heti brüsszeli megbeszélésen a szövetség államainak tárcavezetői ismét elkötelezték magukat a kiadások növelése mellett.
2017.02.16. 17:42

A NATO-főtitkár nyugtatni próbálja Európát

A NATO támogatása, tagországainak közös védelme feltétel nélküli, abszolút és ez képezi a szövetség gyökerét - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Brüsszelben, a tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018