eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 23: Swedish Prime Minister Ulf Hjalmar Ed Kristersson (L) talks with the Hungarian Prime Minister Viktor Mihaly Orban (R) prior the start of a two days EU Summit in the Europa, the EU Council headquarter on March 23, 2023 in Brussels, Belgium. EU leaders will discuss the latest developments in relation to Russias war of aggression against Ukraine and continued EU support for Ukraine. They will also debate on competitiveness, single market and the economy, energy, external relations and other topics, including migration. (Photo by Thierry Monasse/Getty Images)
Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

A svédek elutasították Orbán Viktor meghívását

Tobias Billström svéd külügyminiszter kedden elutasította Magyarország felhívását, hogy tárgyaljanak országa NATO-csatlakozási kérelméről.

Korábban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan közölte, hogy meghívták Ulf Kristerssont Magyarországra. Eközben Törökország megszavazta Svédország NATO-csatlakozását.

„Nem látok okot arra jelenleg, hogy tárgyaljunk” – fogalmazott Tobias Billström svéd külügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnök meghívására. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása lett volna, valamint a magyar–svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

„Mi természetesen azt reméljük, hogy Magyarország a lehető leghamarabb ratifikálja a tagságot” – tette hozzá a diplomata a Politico szerint, számolt be az Index.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, közben a török parlament jóváhagyta Svédország NATO-csatlakozását. A szavazáson 346 képviselő vett részt, amelyből 287-en fogadták el a javaslatot, 55-en ellenezték, négyen tartózkodtak. A törvényt még Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is alá kell írnia.

Ezzel Magyarország maradt az egyetlen a tagállamok között, amely nem ratifikálta az ország NATO-tagsági kérelmét, pedig korábban a kormány ígéretet tett arra, hogy nem utolsóként hozzák meg a döntést az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×