eur:
391.33
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

A BKV igazgatósága is rábólintott a béremelésre

A BKV igazgatósága is elfogadta a munkáltató és az érdekképviseletek idei évre érvényes bérmegállapodását, így az hétfőn hatályba lép.

A társaság közleménye szerint a dolgozók már februárban átlagosan 12,5 százalékkal magasabb bért kapnak és emelkednek egyéb juttatások is.

A munkáltató és a szakszervezetek képviselői január 18-án egyeztek meg a 2024-es évre érvényes BKV-s bérfejlesztés részleteiről. A tárgyalásokon figyelembe vették, hogy a vállalat érdekei is érvényesüljenek, valamint a munkavállalói oldal is méltányos béremeléshez jusson a megállapodás eredményeként – írták.

A főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között érvényben lévő bérpolitikai megállapodás értelmében 12,5+1 százalékos keret állt rendelkezésre.

A megállapodás szerint 2024-ben átlagosan 12,5 százalékos lesz az alapbérfejlesztés. Egyéb bérelemek is emelkednek, a megállapodás ugyanis forrást biztosít egyebek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez és a Budapest-pótlék emeléséhez.

A bérfejlesztés differenciált mértékű, többek között a járművezetők, a járművezető tanulók, egyéb hiányszakmában foglalkoztatottak és a kulcspozíciókban dolgozók számíthatnak átlag feletti fizetésemelésre, ami hozzájárul ahhoz, hogy a BKV 2024-ben is megőrizze munkaerőpiaci helyzetét - írta a társaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×