eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
handshake of business People Colleagues Teamwork Meeting .Hold hand and shake hand.
Nyitókép: pondsaksit/Getty Images

Megszületett a 2024-es bérmegállapodás a BKV-nál

Már januárra emelt bért kapnak a társaság munkavállalói – közölte a BKV Zrt.

Azt írták: a szakszervezetek elfogadták a munkáltató által – a szakszervezeti észrevételek, javaslatok figyelembevételével – készített bérmegállapodás-tervezetet, így a bértárgyalás-sorozat csütörtöki ülésén a felek megegyeztek a 2024-es bérfejlesztés részleteiről.

A főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között létrejött bérpolitikai megállapodás az éves minimálbér és a garantált bérminimum százalékos emeléséhez köti a bérfejlesztés mértékét.

Az elfogadott bérmegállapodás alapján a 12,5+1 százalékos keretet figyelembe véve

az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 12,5 százalék lesz, ezen felül emelkednek egyéb bérelemek is

– tájékoztattak.

Hozzátették: az alapbér emelésen kívül a megállapodás forrást biztosít többek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez, a Budapest-pótlék emeléséhez, valamint lehetővé teszi a járművezető-tanulók és a kulcspozíciókban dolgozók kiemelt bérfejlesztését.

A 2024-es bérfejlesztés egyaránt méltányos a munkavállalóknak és segít megőrizni a BKV munkaerőpiaci helyzetét – áll a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×