eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dugóban araszoló busz a Budakeszi úton
Nyitókép: forrás: Facebook

Fellázadtak a budapesti vállalkozók: súlyos döntést követelnek a fővárostól

Megunták a fővárosi dugókat a budapesti vállalkozók, több érdekvédelmi szervezet is azt kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy függessze fel a Budapest Mobilitási Tervet.

Több, budapesti vállalatokat tömörítő érdekvédelmi szervezet szerint a főváros közlekedésszervezési gyakorlata már a gazdasági növekedés gátjává vált – írja a vg.hu.

„A Budapest Mobilitás Terv egyoldalúan bünteti a gépjárműforgalmat, ezért arra kérik a fővárosi önkormányzatot, hogy függessze fel. Még szeptemberben a BKIK mellett a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi Iparkamara adott ki egy állásfoglalást annak érdekében, hogy érdemi párbeszéd alakuljon ki a fővárosi közlekedést irányítók és a gazdasági szereplők között, de a dokumentumra azóta sem kaptak választ.

Az állásfoglaláshoz további hat szervezet csatlakozott, az aláírók összesen 400 ezer vállalkozást képviselnek Budapesten és a fővárosi agglomerációban.

Nagy Elek, a BKIK elnöke arra emlékeztetett, hogy az elmúlt években 50 százalékkal nőtt a gépkocsik száma, az aláírók pedig azokat a vállalkozásokat képviselik, amelyek idén összesen 271 milliárd forintot fizettek be Budapest kasszájába. Arra szólította fel a többi között a fővárosi önkormányzatot, hogy azonnali hatállyal függessze fel a Budapest Mobilitás Terv 2030 gépjárműforgalmat egyoldalúan korlátozó módosításának véglegesítését,

szüntesse meg az indokolatlan helyeken felfestett kerékpársávokat, tegye lehetővé a tisztán elektromos gépjárművek Lánchídon történő áthaladását.

Emellett az aláírók támogatást kérnek a belváros elkerülhetőségét biztosító közúti fejlesztések megvalósulásához, valamint az agglomerációs közlekedés fejlesztéséhez is.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×