eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.
Nyitókép: Aleksandr Zubkov/Getty Images

Újabb részletek a több ezer feltört Simple-fiók ügyéről

Az is kiderült, hogyan szerezhették meg a csalók az adatokat.

Mint arról az Infostart is beszámolt, több ezer Simple-fiókot törtek fel ismeretlenek, majd változtatták meg a hozzárendelt emailcímet. Ezekkel az azonosítókkal az alkalmazásban vagy a számítógépes böngészőkben webshopos vásárlásokat lehet lebonyolítani. Az OTP korábban közölte, hogy a Simple alkalmazásában és online felületein blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple.

A Telex kérdéseire szerdán az OTP Bank azt válaszolta, hogy ugyan mostanában gyakoribbak az adathalász csalások, de

tömegesen csak december 5-én törtek fel fiókokat úgy, hogy a Simple Megoldásoktól, tehát az OTP Mobiltól független forrásból, jogosulatlanul szereztek meg adatokat.

Az OTP szerint körülbelül 4300 felhasználó fiókjához férhettek hozzá illetéktelenek. Maga az alkalmazás nem tárolja a mentett kártya adatait, így a felhasználói fiók feltörése esetén sem szivároghatnak ki a felhasználó bankkártyaadatai; ez azt is jelenti, hogy anyagi kár ezeket a felhasználókat sem érte - közölte a bank.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Simple App december 11-étől átáll a kétfaktoros azonosításra.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×