eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
A Woman Is Holding A Credit Card, Typing on A Laptop Keyboard. Theres a Notepad and a Pen next to it. The Concept of Buying Online, Ordering Products at Home, and paying via the Internet.
Nyitókép: Aleksandr Zubkov/Getty Images

Újabb részletek a több ezer feltört Simple-fiók ügyéről

Az is kiderült, hogyan szerezhették meg a csalók az adatokat.

Mint arról az Infostart is beszámolt, több ezer Simple-fiókot törtek fel ismeretlenek, majd változtatták meg a hozzárendelt emailcímet. Ezekkel az azonosítókkal az alkalmazásban vagy a számítógépes böngészőkben webshopos vásárlásokat lehet lebonyolítani. Az OTP korábban közölte, hogy a Simple alkalmazásában és online felületein blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple.

A Telex kérdéseire szerdán az OTP Bank azt válaszolta, hogy ugyan mostanában gyakoribbak az adathalász csalások, de

tömegesen csak december 5-én törtek fel fiókokat úgy, hogy a Simple Megoldásoktól, tehát az OTP Mobiltól független forrásból, jogosulatlanul szereztek meg adatokat.

Az OTP szerint körülbelül 4300 felhasználó fiókjához férhettek hozzá illetéktelenek. Maga az alkalmazás nem tárolja a mentett kártya adatait, így a felhasználói fiók feltörése esetén sem szivároghatnak ki a felhasználó bankkártyaadatai; ez azt is jelenti, hogy anyagi kár ezeket a felhasználókat sem érte - közölte a bank.

Azt már korábban bejelentették, hogy a Simple App december 11-étől átáll a kétfaktoros azonosításra.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×