eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Feltörték több ezer Simple-felhasználó fiókját – megszólalt az OTP

A csalók nem tudtak fizetni az applikációban rögzített bankkártyákkal, így a bank szerint nem történt anyagi kár.

Nem OTP-s felületeken keresztül eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal, robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték digitális adattolvajok, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket – közölte a pénzintézet az elmúlt este.

A bank a Telex megkeresésére azt írta, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. Hozzátették: a Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”.

Ismeretes, a Simple egy OTP által készített telefonos alkalmazás, ami egy helyre csoportosít több lehetséges szolgáltatást: többek között parkolójegyeket, autópálya-matricákat, mozijegyeket, menetjegyeket is lehet vele vásárolni.

A Simple felületén blokkolt felhasználók a bankkártyáikat az applikáción kívül zavartalanul használhatják. A csalókat feljelentették, a feltört fiókok biztonságos visszaállításáról pedig gondoskodik a Simple a bank közleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×