eur:
393.07
usd:
362.31
bux:
65913.47
2024. február 29. csütörtök Elemér
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
Nyitókép: Illyés Tibor

Beállt Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergely mögé

Megszületett az az az egyezség Budapesten, amely arról szól, hogy a Demokratikus Koalíció támogatja Karácsony Gergely főpolgármester újraindulását.

Megvan az önkormányzati választásra szóló országos megállapodás a DK és a Párbeszéd között - írja a HVG.hu.

Az egyezség alapján biztos, hogy Karácsony Gergely a Párbeszéd mellett a DK támogatását is bírja főpolgármester-jelöltként, a portál jelzése szerint hamarosan az MSZP és a Momentum is Karácsony mögé áll.

A két párt által kiadott, szinte teljesen megegyező közleményekben egyébként nincs szó konkrét személyi kérdésekről, az egyeztetéseken azonban "Gyurcsány-Karácsony-paktumként" emlegették az egyezséget, és a DK és a Párbeszéd közt született átfogó, országos megállapodás tartalmazza a felekhez tartozó,

hivatalban lévő főpolgármester és polgármesterek újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban,

valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

Karácsony Gergely pártja még azt is közölte: az egyezség része, hogy 14 pontos Zöld minimum-programjukat a DK is támogatja.

Egyelőre egyébként csak Karácsony Gergely és a jobbikos Brenner Koloman indulása biztos - lehetséges még Grundtner Andrásé a Mi Hazánk részéről -, a kormánypártok egyelőre nem indítottak jelöltet Budapest vezetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×