eur:
380.67
usd:
349.5
bux:
57878.43
2023. december 1. péntek Elza
Nyitókép: Pixabay

Teherbíró képesség - ez a válasz a december 24-ét munkaszüneti nappá nyilvánító javaslatra

Idén még biztos nem lesz munkaszüneti nap december 24-e, de a kormány legutóbbi nyilatkozata alapján valószínű, hogy jövőre sem.

A Jobbik már 10 éve szorgalmazza, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap, ahogy több európai országban is az.

A közvélemény-kutatások szerint a magyarok 64-83 százaléka támogatná ezt, mondta kérdésében Balassa Péter jobbikos képviselő. Szerinte "a józan ész ezt előbb-utóbb ki fogja provokálni". Szerinte a magyar emberek, a magyar társadalom megérdemli az, hogy szenteste napja munkaszüneti nap legyen. Véleménye szerint értékválasztásról van szó.

"Ebben az értékválasztásban önöknek kell meghozni a döntést. Én előterjesztés tudok benyújtani és javaslatot tudok tenni, de a döntés az önöké" - mondta.

Magyarországon már 11 munkaszüneti nap van, jelezte válaszában Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

"A munkaszüneti napok számának további növelését a gazdaság teherbíró képessége szempontjából is vizsgálni kell.

Nyilvánvalóan csökkenti a munkaidőalapot, mérsékelné ez egy foglalkoztattra számított hozzáadott értéket, növelné ugyanakkor a termelékenységre jutó bérköltséget. Ahogy eddig is, most is: a szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása komoly megfontolást érdemlő javaslat, melyet kellő alapossággal vizsgálunk, figyelembe véve az ország teherbíró képességét is" - mondta.

A mindenszentek napját és nagypénteket is a Fidesz-KDNP kezdeményezésére nyilvánították munkaszüneti nappá, emlékeztette vitapartnerét a gazdaságfejlesztési miniszter helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

A Ferencváros 0-1-ről fordított a Csukaricski ellen az Európa Konferencia-ligában, Zachariassen egyenlített, majd Pesics a 98. percben óriási gólt rúgott. A Fradinak az utolsó fordulóban elég a döntetlen a továbbjutáshoz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.01. péntek, 18:00
Turi Attila
a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×