eur:
389.81
usd:
363.77
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Teherbíró képesség - ez a válasz a december 24-ét munkaszüneti nappá nyilvánító javaslatra

Idén még biztos nem lesz munkaszüneti nap december 24-e, de a kormány legutóbbi nyilatkozata alapján valószínű, hogy jövőre sem.

A Jobbik már 10 éve szorgalmazza, hogy december 24-e legyen munkaszüneti nap, ahogy több európai országban is az.

A közvélemény-kutatások szerint a magyarok 64-83 százaléka támogatná ezt, mondta kérdésében Balassa Péter jobbikos képviselő. Szerinte "a józan ész ezt előbb-utóbb ki fogja provokálni". Szerinte a magyar emberek, a magyar társadalom megérdemli az, hogy szenteste napja munkaszüneti nap legyen. Véleménye szerint értékválasztásról van szó.

"Ebben az értékválasztásban önöknek kell meghozni a döntést. Én előterjesztés tudok benyújtani és javaslatot tudok tenni, de a döntés az önöké" - mondta.

Magyarországon már 11 munkaszüneti nap van, jelezte válaszában Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

"A munkaszüneti napok számának további növelését a gazdaság teherbíró képessége szempontjából is vizsgálni kell.

Nyilvánvalóan csökkenti a munkaidőalapot, mérsékelné ez egy foglalkoztattra számított hozzáadott értéket, növelné ugyanakkor a termelékenységre jutó bérköltséget. Ahogy eddig is, most is: a szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása komoly megfontolást érdemlő javaslat, melyet kellő alapossággal vizsgálunk, figyelembe véve az ország teherbíró képességét is" - mondta.

A mindenszentek napját és nagypénteket is a Fidesz-KDNP kezdeményezésére nyilvánították munkaszüneti nappá, emlékeztette vitapartnerét a gazdaságfejlesztési miniszter helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×