eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay.com

Nincs az őszi parlamenti napirenden a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja - ezért

A szeptember 25-én kezdődő őszi ülésszak programjában továbbra sem szerepel a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása, azonban ez még megváltozhat.

Egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés őszi ülésszakának napirendjén, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása - írja a Népszava.

A képviselők többek között közlekedési törvényekről, az erdőbirtokosság megújításáról, munkavédelmi kérdésekről, a polgárőrség fejlesztéséről tárgyalnak és szavaznak, de az előzetes tervek szerint módosítják majd a közjegyzőkről és az igazságügyi szakértőkről szóló törvényeket is, míg több, jellemzően gazdasági témájú javaslat az EU-irányelveknek megfelelő jogharmonizációs céllal született.

A lap szerint ugyanakkor még teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a magyar Országgyűlés dönteni fog-e az őszi ülésszak ideje alatt Svédország NATO csatlakozásának a támogatásáról.

Még akár az is lehet, hogy a kormányoldal tovább húzza a szavazást, vagyis, hogy nem az ülésszak elején veszik napirendre a javaslatot – mondta a lapnak Szentpéteri Nagy Richard politikai elemző.

A politológus szerint egyébként az őszi ülésszaknak külön jelentőséget ad minden bizonnyal az, hogy jövő júniusban önkormányzati és uniós választások lesznek, ami miatt az várható, hogy a parlamenti munkában napról napra egyre erősebben megjelenik a választási kampány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×