eur:
394.24
usd:
369.61
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Nincs az őszi parlamenti napirenden a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja - ezért

A szeptember 25-én kezdődő őszi ülésszak programjában továbbra sem szerepel a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása, azonban ez még megváltozhat.

Egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés őszi ülésszakának napirendjén, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása - írja a Népszava.

A képviselők többek között közlekedési törvényekről, az erdőbirtokosság megújításáról, munkavédelmi kérdésekről, a polgárőrség fejlesztéséről tárgyalnak és szavaznak, de az előzetes tervek szerint módosítják majd a közjegyzőkről és az igazságügyi szakértőkről szóló törvényeket is, míg több, jellemzően gazdasági témájú javaslat az EU-irányelveknek megfelelő jogharmonizációs céllal született.

A lap szerint ugyanakkor még teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a magyar Országgyűlés dönteni fog-e az őszi ülésszak ideje alatt Svédország NATO csatlakozásának a támogatásáról.

Még akár az is lehet, hogy a kormányoldal tovább húzza a szavazást, vagyis, hogy nem az ülésszak elején veszik napirendre a javaslatot – mondta a lapnak Szentpéteri Nagy Richard politikai elemző.

A politológus szerint egyébként az őszi ülésszaknak külön jelentőséget ad minden bizonnyal az, hogy jövő júniusban önkormányzati és uniós választások lesznek, ami miatt az várható, hogy a parlamenti munkában napról napra egyre erősebben megjelenik a választási kampány.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×