eur:
389.4
usd:
361.47
bux:
68407.2
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Vb, tűzijáték, Erdogan-látogatás – irgalmatlan forgalomkorlátozás köszönt Budapestre

Szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, az augusztus 20-i állami ünnep programjai és előkészületei, utómunkái szintén nehezítik a fővárosi közlekedést. Összesítettünk minden tudnivalót. A török elnök érkezése csak "hab lesz a tortán" a budapesti közlekedők számára.

A hét végén és a jövő héten komoly kihívások elé néznek, akik Budapesten szeretnének közlekedni. Ez különösen azokat érintheti kellemetlenül, akik kénytelen autóba ülni.

Lezárásokra és korlátozásokra azonban már most is számítani kell.

Farkas Renáta, a BKK közlekedési információs munkatársa az InfoRádióban elmondta,

  • az atlétikai vb miatt lezárják szombaton és vasárnap hajnaltól délelőtt 11 óráig az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere, valamint Városligeti fasort a Podmaniczky utca és a Dózsa György út közötti szakaszon. Az érintett BKK-járatok terelve közlekednek majd
  • az augusztus 20-ai rendezvények előkészületei miatt már lezárták a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között egészen augusztus 22. reggelig, valamint a pesti alsó rakparton a Lánchíd és a Közraktár utca között csütörtök ig éjszakánként kell lezárásokra számítani, majd péntektől kedd reggelig folyamatosan zárva lesz ez a szakasz
  • lezárták a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, ezt a szakaszt vasárnaptól végig lezárják
  • lezárták a budai vári Palota utat a sorompónál, és a Tárnok utcát is, és lezárásra kell számítani a Lánchíd utcában, valamint csütörtök éjféltől a Várkert rakparton is
  • Pesten már zárva az Alkotmány utca a Nagy Ignác és a Szemere utca között, valamint a honvéd utca és a Szemere utca közt is
  • a József nádor tér sem járható autóval
  • korlátozásokra kell számítani a hidakon is, a Lánchíd járdáját már most lezárták a gyalogos forgalom elől, ugyanígy a Szabadság híd Budára vezető oldalát is, illetve a híd északi járdáját is, a tűzijáték idején pedig teljesen zárva lesz az Erzsébet híd, a Lánchíd és a Szabadság híd is.

A rendőrség honlapján utcára lebontva lehet követni, hol lehet és nem lehet megállni.

Az atlétikai világbajnokság maraton és gyaloglás versenyeihez kapcsolódó útlezárásokról, korlátozásokról – amikkel kapcsolatban a szervezetők fenntartják a változás jogát – itt olvashat.

Nem szabad tehát megszokásból közlekedni annak, akik autóval közlekednek a városban, de a BKK számos járata közlekedik módosított, rövidített útvonalon.

A BKK a metróhálózat igénybevételét ajánlja emiatt, és érdemes tájékozódni a BKK weboldalán, a BKK Infón vagy a Budapest Go alkalmazáson keresztül.

Vasárnap ráadásul Recep Tayyip Erdogan török elnök is Magyarországra látogat, programjáról és az emiatti további korlátozásokról azonban csak később adnak ki tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×