eur:
392.98
usd:
362.32
bux:
65901.88
2024. február 29. csütörtök Elemér
A forgalom elől lezárt fővárosi Bem rakpart a Batthyány térnél 2018. június 10-én. Az útlezárásra a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat június végén megrendezésre kerülő futama miatt került sor. A háttérben az Országház épülete.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Vb, tűzijáték, Erdogan-látogatás – irgalmatlan forgalomkorlátozás köszönt Budapestre

Szombaton kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, az augusztus 20-i állami ünnep programjai és előkészületei, utómunkái szintén nehezítik a fővárosi közlekedést. Összesítettünk minden tudnivalót. A török elnök érkezése csak "hab lesz a tortán" a budapesti közlekedők számára.

A hét végén és a jövő héten komoly kihívások elé néznek, akik Budapesten szeretnének közlekedni. Ez különösen azokat érintheti kellemetlenül, akik kénytelen autóba ülni.

Lezárásokra és korlátozásokra azonban már most is számítani kell.

Farkas Renáta, a BKK közlekedési információs munkatársa az InfoRádióban elmondta,

  • az atlétikai vb miatt lezárják szombaton és vasárnap hajnaltól délelőtt 11 óráig az Andrássy utat a Bajza utca és a Hősök tere, valamint Városligeti fasort a Podmaniczky utca és a Dózsa György út közötti szakaszon. Az érintett BKK-járatok terelve közlekednek majd
  • az augusztus 20-ai rendezvények előkészületei miatt már lezárták a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Margit híd között egészen augusztus 22. reggelig, valamint a pesti alsó rakparton a Lánchíd és a Közraktár utca között csütörtök ig éjszakánként kell lezárásokra számítani, majd péntektől kedd reggelig folyamatosan zárva lesz ez a szakasz
  • lezárták a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, ezt a szakaszt vasárnaptól végig lezárják
  • lezárták a budai vári Palota utat a sorompónál, és a Tárnok utcát is, és lezárásra kell számítani a Lánchíd utcában, valamint csütörtök éjféltől a Várkert rakparton is
  • Pesten már zárva az Alkotmány utca a Nagy Ignác és a Szemere utca között, valamint a honvéd utca és a Szemere utca közt is
  • a József nádor tér sem járható autóval
  • korlátozásokra kell számítani a hidakon is, a Lánchíd járdáját már most lezárták a gyalogos forgalom elől, ugyanígy a Szabadság híd Budára vezető oldalát is, illetve a híd északi járdáját is, a tűzijáték idején pedig teljesen zárva lesz az Erzsébet híd, a Lánchíd és a Szabadság híd is.

A rendőrség honlapján utcára lebontva lehet követni, hol lehet és nem lehet megállni.

Az atlétikai világbajnokság maraton és gyaloglás versenyeihez kapcsolódó útlezárásokról, korlátozásokról – amikkel kapcsolatban a szervezetők fenntartják a változás jogát – itt olvashat.

Nem szabad tehát megszokásból közlekedni annak, akik autóval közlekednek a városban, de a BKK számos járata közlekedik módosított, rövidített útvonalon.

A BKK a metróhálózat igénybevételét ajánlja emiatt, és érdemes tájékozódni a BKK weboldalán, a BKK Infón vagy a Budapest Go alkalmazáson keresztül.

Vasárnap ráadásul Recep Tayyip Erdogan török elnök is Magyarországra látogat, programjáról és az emiatti további korlátozásokról azonban csak később adnak ki tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×