eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A megnyílt pesti alsó rakpart egy szakasza a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én. Ismét korzóként, köztérként használható hétvégenként a pesti alsó rakpart. A nyitóhétvégén kiállítással, zenével és gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.
Nyitókép: Soós Lajos

Megvonták a rakpartlezárások mérlegét - 2026-tól nagy változás jöhet

A Pesti alsó rakpart közeli és távoli jövője is szóba került a BKK Agóra lakossági fórumon, ahol a Fővárosi Önkormányzat és a közlekedésszervező szakemberei bemutatták az ideiglenes rakpartnyitás tapasztalatait.

A fórumon szóba került a már hagyománnyá vált hétvégi, illetve a nyári egyhónapos rakpartnyitás is, ami a hétvégén búcsúzik. A szakemberek elmondták: az adatok szerint

hétköznaponként átlagosan több mint 10 ezer mozogni vagy kikapcsolódni vágyó látogat ki az Eötvös tér és Irányi utca közötti rakpartszakaszra.

A látogatók csaknem fele reggel nyolc és este hat óra között vesz részt a változatos programokon, versenyeken és koncerteken, és élvezi az ideiglenesen kialakított közterület hangulatát. A vizsgálati eredmények azt is mutatják, hogy a környező utak forgalma mindeközben nem változik, sőt a hidak forgalmában a rakpartnyitás ideje alatt csökkenést tapasztaltak.

A városvezetés célja, hogy a Pesti alsó rakpart és környezetében javuljanak a kerékpáros- és a gyalogosközlekedés feltételei, egyúttal az új zöldfelületeknek köszönhetően vonzóbbá és élhetőbbé váljanak a kapcsolódó közterületek. A fórumon elhangzott még, hogy

a megvalósítás a jelenlegi ütemezés szerint 2026 után kezdődhet,

és hogy a kivitelezéshez európai uniós források bevonására is számít a főváros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×