eur:
389.12
usd:
367.09
bux:
55539.91
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Budapest Airport

Most nem lesz egyszerű elrepülni Budapestről – fontos információk az utasoknak

A labdarúgó Európa-liga döntőjének helyszíne szerdán Budapest lesz. Emiatt több tízezerrel több utas fog érkezni a hét közepén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Valentínyi Katalin, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese azt kéri az utasoktól, hogy már a gép indulása előtt két és fél órával érjenek ki a repültérre.

A spanyol Sevilla és az olasz Roma csapata vívja a második legrangosabb klubtorna, az Európa Liga döntőjét, amelynek helyszíne most szerdán a budapesti Puskás Aréna lesz.

A normál utasforgalom mellett a kiemelt sporteseményre – több mint 70 charter járattal – több tízezer külföldi szurkoló is érkezik a szerda reggeli óráktól kezdődően egészen délutánig. A mérkőzés után a többség azonnal távozik, az utolsó charterjáratok várhatóan csütörtök reggel indulnak.

Mindez nagyon komolyan érinti majd a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmát – hívta fel a figyelmet a Budapest Airport Zrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.

Valentínyi Katalin tájékoztatása szerint a BA hónapok óta készül erre az összetett, komoly logisztikát igénylő feladatra, hogy az említett két napon lehetőség szerint gördülékeny utasforgalmat biztosítsanak mindenki számára.

A szakember praktikus tanácsokkal is szolgált azoknak, akik szerda–csütörtök fognak elrepülni Budapestről.

  • különösen szerdán, de már kedden, illetve csütörtök is érdemes figyelemmel lenni arra, hogy több lezárás is érvényben lehet, akár a Ferihegyre vezető úton is;
  • mindenki számára tanácsos a járata indulása előtt – a megszokott két óra helyett – legalább két és fél órával, akár még korábban megérkezni a repülőtérre, különösen akkor, ha erre az adott légitársaság felhívja a figyelmet.

A forgalomkorlátozásokról a BKK/BKV, illetve a rendőrség honlapjáról érdemes tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×