eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely újabb rohamot indít a Lánchíd hatmilliárdos támogatásáért

A főpolgármester szerint a kormány semmibe veszi a saját határozatát azzal, hogy nem fizeti ki Budapestnek a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintot.

Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: a kormány ígéretet tett arra, hogy hatmilliárd forinttal „beszáll” a Lánchíd felújításába, de most visszatartja ezt az összeget.

A hatmilliárdos összeg „nyilván az összköltségek töredéke, de a város jelenlegi gazdasági helyzetében ennek a pénznek is lenne helye” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, „most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését”.

Arra hivatkoznak ugyanis, hogy a Lánchíd a felújítása alatt nem lehet elzárva 18 hónapnál tovább az autóforgalom elől. „Ezt mi tartjuk is” – írta.

A főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-i határozatának egyik pontjára hivatkozva azt közölte, hogy a végleges forgalmi rendről elég a felújítás végéig dönteni. (A teljes dokumentum itt érhető el.)

„Ezt a döntést meghozhatnám én magam is, de sokkal korrektebbnek tartom, hogyha maguk a budapestiek szavazhatják meg, hogy mit tartanak jobb megoldásnak” – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×