eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelőre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járművei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják az átkelőt.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely újabb rohamot indít a Lánchíd hatmilliárdos támogatásáért

A főpolgármester szerint a kormány semmibe veszi a saját határozatát azzal, hogy nem fizeti ki Budapestnek a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintot.

Karácsony Gergely csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: a kormány ígéretet tett arra, hogy hatmilliárd forinttal „beszáll” a Lánchíd felújításába, de most visszatartja ezt az összeget.

A hatmilliárdos összeg „nyilván az összköltségek töredéke, de a város jelenlegi gazdasági helyzetében ennek a pénznek is lenne helye” – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: a határozatot akkor Gulyás Gergely írta alá, „most mégis ferdítések sora által tartják vissza a megígért összeg kifizetését”.

Arra hivatkoznak ugyanis, hogy a Lánchíd a felújítása alatt nem lehet elzárva 18 hónapnál tovább az autóforgalom elől. „Ezt mi tartjuk is” – írta.

A főpolgármester a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2020. február 27-i határozatának egyik pontjára hivatkozva azt közölte, hogy a végleges forgalmi rendről elég a felújítás végéig dönteni. (A teljes dokumentum itt érhető el.)

„Ezt a döntést meghozhatnám én magam is, de sokkal korrektebbnek tartom, hogyha maguk a budapestiek szavazhatják meg, hogy mit tartanak jobb megoldásnak” – fűzte hozzá Karácsony Gergely.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×