eur:
389.88
usd:
364.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány elnöke Andreas Rödder német történész Konzervatív 21.0 - a polgári Németország programja címmel magyarul megjelent könyvének bemutatóján a Főőrség épületében, a budai Várban 2021. július 27-én. A könyv a Mathias Corvinus Collegium (MCC) gondozásában jelent meg.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Balázs: Magyarország összekötő kapocs kíván lenni

A CPAC-konferencia résztvevői szerint a háborúskodás a világban a legtöbb esetben az imperialista, birodalmi külpolitikai gondolkodás következménye - erről is beszélt a miniszterelnök politikai igazgatója.

Magyarország összekötő kapocs kíván lenni a migrációt, a marxista-gender elképzelésrendszert és a gyerekek szexualizálását ellenző, a birodalmi külpolitizálásra és a háborúra nemet mondó konzervatív erők között - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs a héten Budapesten megrendezett kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC Hungary) értékelve azt mondta, a résztvevők között sokan gondolták azt, hogy a háborúskodás a világban a legtöbb esetben az imperialista, birodalmi külpolitikai gondolkodás következménye, és a háború eszkalálódásához vezető lépéseknek gátat kellene szabni, helyette a béketábort kellene megerősíteni a nyugati világban is.

Habár a nyugati világ megosztottabb a béke kérdésében, mint Magyarország, összességben a háborúpárti álláspont kisebbségben van a világon - jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs kiemelte, a CPAC megmutatta, hogy Nyugat-Európában is vannak olyan komoly politikai erők, akik hasonlóképpen gondolkodnak, mint Magyarország, és ezeket a különböző helyeken lévő, de hasonlóképpen gondolkodó erőket szeretné összehozni Magyarország.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×