eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján a Bálna Budapestben 2023. május 5-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

CPAC: a "baloldali ideológia célja, hogy összezúzza a családot"

Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor és Janez Jansa volt szlovén kormányfő is felszólalt a budapesti konzervatív konferencia zárónapján.

A marxizmus a hidegháború végén kulturális marxizmussá alakult, ami az értékek szempontjából "a halál kultúráját" jelenti - közölte a Szlovén Demokrata Párt elnöke, korábbi szlovén miniszterelnök pénteken a CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) Magyarország tanácskozáson, Budapesten.

Janez Jansa az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvényen azt mondta, a kulturális marxizmust képviselő, magukat a nép hangjának is nevező, de senki által meg nem választott csoportok legfontosabb szerepe az élet kultúrájának szétrombolása, mindannak a megsemmisítése, ami valódi közösséget teremt. Hozzátette: ezek a szervezetek szándékosan gyengítik vagy el is pusztítják a képviseleti demokráciát.

A kulturális marxizmus ijesztően sikeres menetelésével az egyén az egyre szabadabb, nyugodtabb és rendezett környezet helyett a szabadság látszatát kapja. Itt a szabadság az, amit a nem megválasztottak szabadságként állítanak be - fejtette ki a politikus, hangsúlyozva: azt, aki nem hajlandó ennek alávetni magát és ellentmond, nyilvánosan üldözik, lejáratják, fasisztának bélyegzik.

A pártelnök azt mondta, ezek "a senki által meg nem választott" csoportok feltalálták a genderelméletet, a speciális LMBT-emberi jogokat, az eutanázia igazolását, és naponta fedeznek föl új társadalmi és faji igazságtalanságokat és azok áldozatait. E közben pedig hihetetlenül gazdag támogatásokat kapnak az állami költségvetésekből, külföldi forrásokból, úgy, hogy a gyakran politikai hadseregként is eljáró csoportosulásokra nem vonatkoznak a kampányszabályok.

Vissza kell szerezni szerinte a nyelvet, amely leírja a valóságot, a teljes szólásszabadságot, a család autonómiáját, a nemzet szuverenitását és az iskolákat, ahol nincs tere a halál kultúrájának. Elegendő teret kell szerezni az egyetemeken, a kiadóknál, a médiában és a társadalmi hálózatokban. Vissza kell szerezni a demokráciát, amely a választók és a megválasztottak uralma lesz - hangsúlyozta a politikus.

A baloldali ideológia célja, hogy "összezúzza a családot", de...

...Magyarországon fellépnek ez ellen a gonosz erő ellen, és "harcolnak a gyermekek lelkéért" - jelentette ki Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor pénteken a budapesti CPAC-konferencia zárónapján.

Az amerikai konzervatív vezetők, akik ma elfutnak a harc elől, sokat tanulhatnának Magyarországtól - mondta a politikus a rendezvény Több gyermek, kevesebb háború című szekciójában.

Santorum arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban most azzal szembesülnek, hogy "az iskolák megpróbálják elvenni a gyerekeket a szüleiktől, eltitkolnak előlük információkat, és megengedik, hogy a gyerekek az életüket meghatározó döntéseket hozzanak". A politikus szerint a baloldali ideológiában alapvető, hogy azt akarják, az állam kontrollt gyakoroljon a gyerekek nevelésére, mert "a baloldali embereknek nincs elég gyerekük az abortusznak és az életet elutasító magatartásnak köszönhetően". Néhány konzervatív ellenállótól eltekintve a többség megpróbálja ezeket az eszméket a gyerekeinkre ráerőltetni - tette hozzá, megjegyezve, hogy ezzel a szülők a koronavírus-járvány miatti lezárások idején szembesültek, amikor a gyerekeik otthon maradtak. Ugyan többen elkezdték felvenni a harcot, de ezt Amerikában folyamatosan elveszítik, tavaly például a konzervatív erők végül nem tudták meglovagolni az abortusz kérdésében aratott sikerekeiket, és mára a mozgalom ismét visszavonult.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×