eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a február 9-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vesz részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Sopronban 2023. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kemény értékelése az EU-csúcs után

A migrációs nyomás tovább nő, a határok védelmén múlik Európa jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

"Ma hajnalban három órakor ért véget az európai miniszterelnökök tanácsának ülése. Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk" - mondta kormányfő.

Leszögezte: a nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik immáron a nyugati országok számára is.

Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van. Sürgősen cselekedni kell. Ebben a tagállamok egyet is értettek - tette hozzá a miniszterelnök.

"A kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e, hogy azonnal cselekedni kell. Például a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék a határvédelmüket. Ezen múlik Európa jövője" - mondta Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×