eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Örsi Gergely/Facebook

Már közlekedési probléma is a benzinhiány: bevetik a rendészetet és a rendőrséget Budán

"A benzinhelyzetről" – e címmel tett ki Facebook-bejegyzést a II. kerület vezetője.

Az ismert benzinellátási problémák miatt komoly mennyiségben rohanták meg autósok a benzinkutakat, számos helyen hosszú várakozás is kialakult a kutaknál – az Infostart tapasztalata szerint a Tímár utcai Mol-kúton több száz méteres kocsisor tartja fel a forgalmat az Árpád fejedelem útján.

Buda más részein sem jó a helyzet, emiatt a II. kerület vezetője, Örsi Gergely a Facebookon tett közzé A benzinhelyzetről címmel egy fogalmazást, a közlekedési helyzetet középpontba helyezve.

"A II. kerület városrendészete (...) segítse a forgalmat azokon az útszakaszokon, ahol a tankolásra várók sora miatt komoly torlódás alakult ki" – írja. Kedvezményes üzemanyagvásárt ha akarnának sem tudnának szervezni, "viszont ahol balesetveszélyt tapasztalunk, ott igyekszünk segíteni. Például

a Hűvösvölgyi út-Nagykovácsi utca elágazásnál városrendészeink és a rendőrség forgalomirányítása csökkentette a kialakult torlódás mértékét

azzal, hogy segítették azok haladását, akik nem üzemanyagra várnak, így csökkent a balesetveszély is".

"Közlekedjenek óvatosan! Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Budára!" – kéri a kerületi polgármester.

A Mol közlése szerint még hetekig fennmarad a helyzet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×