INFORÁDIÓ
2023. január 27. péntek
Angelika

üzemanyag

árváltozás

benzin

gázolaj

ársapka

Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.

Ilyet is régen lehetett tapasztalni a magyar benzinkutakon

Infostart

Nem az üzemanyaghiánnyal, hanem az árvátlozássak kapcsolatban, ami ezúttal elmarad.

Szerdán, vagyis december 7-án nem változnak a piaci árak a benzin és a gázolaj esetében sem – írja a holtankoljak.hu.

Így változatlan marad a bruttó ár:

  • a benzin literje 617 forint
  • a gázolajért literje 681 forint

Ezek a piaci árak, a magánautósoknak (és a taxisoknak) továbbra is rendelkezésére áll a 480 forintos hatósági ár. A jelenlegi szabályozás szerint az ársapka december 31-ig van érvényben, de a fenntartása már gondot okoz. Mint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette a múlt héten: az üzemanyagok hatósági ársapkáját csak akkor lehet fenntartani, ha az nem veszélyezteti az ellátásbiztonságot, ehhez pedig két feltétel kell: olaj érkezzen a Barátság vezetéken és a Mol finomítói kapacitásai teljes mértékben működjenek.

Ám péntek este óta a legtöbb töltőállomáson hosszú sorok alakultak ki a napi.hu szerint, és több benzinkúton elfogyott az üzemanyag, vagy csak korlátozott mennyiségben lehet vásárolni még a nem hatósági áras termékekből is. A Blikk hétfői körképe szerint a nagy hálózatok közül elsősorban a Mol és a Shell állomásain van készlethiány a fővárosban, az OMV kútjainál pedig hosszú sorok alakultak ki reggel-délelőtt.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018