eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az FKF kukásautói újból munkába álltak.
Nyitókép: FKF

A kukásautók elindultak, de a lomtalanítást elhalasztották - videó

Közleményben tudatták, hogy hajnalban ismét munkába álltak.

A kukások három napja tagadták meg a munkát, mert az infláció és a megemelkedett rezsi költségek miatt megélhetési gondjaik támadtak. A Budapesti Közművek vezérigazgatója, valamint a munkavállalók képviselői csütörtök este aláírták a megállapodást.

Ennek értelmében egyszeri, kétszázezer forintos rezsitámogatást, illetve százhúszezres juttatást kapnak karácsonyra a kukások.

Miután sikerült megállapodni, péntek reggel a kukások újból munkába álltak. Azt kérik a budapestiektől, illetve a főváros körüli néhány település lakóitól, hogy az el nem szállított hulladékokat:

  • a szelektíven gyűjtött papírt, valamint vegyes csomagolási hulladékot külön-külön, lehetőleg átlátszó,
  • a kommunális hulladékot bármilyen egyéb színű,

lezárt zsákban helyezzék ki a megszokott gyűjtési napon, a hulladékgyűjtő tartályokkal együtt, reggel 5 óráig az ingatlanok elé. A kukában és zsákokban kirakott szemetet a megszokott gyűjtési napokon szállítják majd el.

Ugyanakkor elhalasztották a VI. kerületben és Dunabogdányban az évente esedékes lomtalanítást. Ezért kérik, hogy egyelőre senki se tegyen ki lomot az utcára. A új időpontot a megszokott módon fogják majd közölni. Ugyanakkor nem változik az időpontja a többi, korábban meghirdetett kerületi lomtalanításnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×