eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Fotó: Dunakeszipost

Amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja... – levelet kapott egy dunakeszi tanárnő a tankerülettől

Levelet írt egy dunakeszi gimnáziumi tanárnő a helyi tankerületnek, amelyben jelezte, több tanártársával együtt, szolidaritásból ők is megtagadják a munkát. Az ügyfélkapun keresztül kapott választ.

Ezennel kifejezzük szolidaritásunkat az oktatás ügyéért kiálló, azért áldozatokat is vállaló kölcseys kollégáink mellett. Ennek nyomatékosítására, a retorziók elleni tiltakozásul a mai napon (hétfőn) polgári engedetlenségben veszünk részt, és az első két óránk megtartását megtagadjuk – írta még hétfőn 16 dunakeszi tanár a helyi tankerület vezetőjének.

Ők nem vették fel a munkát a helyi, amúgy elitnek számító Radnóti Miklós gimnáziumban.

A levelet további 25 tanártársuk "egyetértőleg" aláírta.

Mindezt Omischel Mónika tette közzé közösségi oldalán. A tanárnő később arról is beszámolt, hogy választ kapott a tankerülettől. A hivatalos levelet az ügyfélkapujára küldték meg.

Ebben figyelmeztetik, ha legközelebb nem veszi fel a munkát, akkor elbocsájthatják.

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium elit iskolának számít. A Pest megyei rangsorban a 7. helyen áll, országosan pedig a 27. Érdekesség, hogy az igazgató-helyettese, Kárpáti Zoltán helyi fideszes képviselő.

Dunakeszin egyébként 2022 februárja óta 40 milliárd forintért építenek egy hatalmas diákvárost, amelynek központi létesítménye egy dupla gimnázium lesz. A tervek szerint 2024-ben adják át teljesen, de helyben azt remélik, hogy már jövőre is fogadhatnak gyerekeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×