eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely (b5), Lázár János (b6), Nagy István (b2), Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor (b7), Palkovics László (b), Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt (b3), Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor új kormányának miniszterei 650 ezer forinttal keresnek jobban az előző kabinet tagjainál

Az új kormány miniszterei bruttó 2,6 milliót keresnek fejenként.

Orbán Viktor jelentősen megemelte miniszterei fizetését: az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormány tagjai már több mint 2,6 millió forintot keresnek. Ez 33 százalékos emelést jelent – írja az rtl.hu.

A parlament júniusban elfogadott egy törvénymódosítást, ami nemcsak Orbán Viktor fizetését emelte meg, hanem egyedül az ő döntésére bízta, hogy mennyi fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak.

Azt írják, többször kérték a miniszterek fizetési adatait, de nem kapták meg. Gulyás Gergely a július 7-i Kormányinfón azt mondta, hogy két miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

Viszont a kormány oldalára a napokban – visszadátumozva – feltöltött dokumentumok szerint ez nem így van. Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak a miniszterek. Május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük.

Az előző kormányban is dolgozó miniszterek így 653 400 forintos emelést kaptak. Ez 33 százalékos növekedés.

Emlékeztetnek rá, hogy szintén Orbán Viktor döntése alapján, az államtitkárok fizetését is megemelték 1,75 millió forintról 1,9 millióra.

Felhívják a figyelmet, hogy a kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai. Országgyűlési képviselői munkájukért további bruttó 1 316 400 forintot kapnak, így a havi bruttó jövedelmük majdnem négymillió forint.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×