eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fotó: Budapest Airport
Nyitókép: Budapest Airport

Folytatódik az ablakszigetelési program a budapesti reptér körül

Az ősztől folytatódik a Budapest Airport 10 éve indított zajvédő programja - mondta társaság szóvivője. Valentínyi Katalin azt is közölte, hogy a csaknem 1,2 milliárdos beruházással négyezer, a repülőtérhez közeli ingatlant fognak hangszigetelni.

Tíz évvel ezelőtt kezdtük el a zajszigetelési programot, a Budapest Airport környezetében élők számára – nyilatkozta érdeklődésünkre Valentínyi Katalin. Mint mondta, ez elsősorban a XVII. és a XVIII. kerület, valamint Vecsést, illetve Üllőt érintette.

"Most duplájára növeljük a programot, ami azt jelenti, hogy már összesen négyezer ingatlan tulajdonosa vehet majd részt benne" - folytatta a szóvivő. Valentínyi Katalin szerint a pótlólagos szigetelést a 10 évnél nem öregebb nyílászárók esetében javasolják.

Egy plusz üvegréteg kerül az ingatlan lakó és pihenő helységeinek ablakaira, jelentősen javítva a hangszigetelést.

Ezt ingyenesen kérhetik a lakók.

Viszont a 10 évnél öregebb nyílászárók esetében inkább a cserét ajánlja a Budapest Airport. A hálóhelyiségekben ez ingyenes, míg a többi helység esetében 70-30 százalékos megosztás lehetséges, amiből természetesen a reptér fizeti a nagyobbik részt.

Ezen kívül lesz még két új eleme is a programnak – folytatta a szóvivő. Az egyik a redőnytok-szigetelés, ami teljesen ingyenesen kérhető. A másik pedig egy szellőztető berendezés, hiszen zárt ablakok mellett is kell biztosítani a friss levegő bejutását. Valantínyi Katalin elmondta, hogy erre a kettőre, valamint a pótüveges szigetelésre

két és fél év alatt összesen 1,2 milliárd forintot terveznek elkölteni.

Első körben azoknak ajánlják a kibővített lehetőségeket, akik korábban már részt vettek a szigetelési akcióban. Utána pedig majd lépésről lépésre haladnak tovább.

A Budapest Airport egyébként már évekkel ezelőtt kiterjesztette a zajvédő programot a hivatalosan előírt határokon túlra. Így azok is részt vehetnek benne, akik nem a repülőtér közvetlen környezetében, hanem attól valamivel távolabb laknak - hangoztatta Valentyíni Katalin, Budapest Airport szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×