INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

ablakszigetelés

budapest airport

hardy mihály

zajcsökkentés

Akcióba lendül a Budapest Airport zajszintügyben

Akcióba lendül a Budapest Airport zajszintügyben

InfoRádió

Folytatja a lakossági ablakszigetelési programját a Budapest Airport. A részletekről Hardy Mihály, a társaság kommunikációs igazgatója beszélt az InfoRádióban.

A Budapest Airport ablakszigetelési programja alapvetően azokat a lakóingatlanokat érinti, amelyek az úgynevezett zajgátló védőövezetbe esnek; ennek a meghatározását 2016 februárjára végezték el a hatóságok és fogadták el azt a nemzetközi alapokon nyugvó számítást, hogy a következő 10 évben a légi forgalom növekedésétől hol várható nagyobb zajterhelés. Ettől függetlenül

a Budapest Airport az elmúlt években önkéntes alapon elkezdte és végrehajtotta a lakossági ablakszigetelési programot, ennek az újranyitásáról van most szó, mert nem mindenki volt részese, csak azok, akik eddig kérték.

"A programnak nincs lezárt büdzséje, háztartásonként nagyjából fél millió forintról van szó" - fogalmazott az InfoRádióban Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. "A lakó- és a pihenőhelyiségek üvegeiz látjuk el egy plusz szigetelő üvegréteggel, ami lakásonként 10-12 dB-es zajcsökkentést eredményez" - tette hozzá.

A terület elsősorban Üllő és Vecsés, valamint a XVII. és XVIII. kerület.

A szigetelés után - a reptéri cég szerint - lényegesen kisebb a behatoló zaj a levegőből, de az utcáról is. További előny, hogy a beruházás hőszigetelést is jelent

az ingatlanokban, tehát a fűtési számlákban is megjelenik az átalakítás.

A költségeket minden esetben teljes mértékben a Budapest Airport állja a Budapest Airport Szomszédaiért Alapítványon keresztül.

Elsősorban a régebbi építésű házakat érinti a program.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Hardy Mihály: leszigeteli a Budapest Airport a szomszédos házak ablakait
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018