eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: bud.hu

Munkához láttak a ferihegyi "zajvédők"

Vecsés polgármestere lehet a csoportosulás elnöke, ha erre az ITM-ben is rábólintanak.

Megtartotta újjáalakuló ülését a Regionális Zajvédelmi Bizottság - tudta meg az Infostart. A tagok egyhangú szavazata alapján a testület Szlahó Csabát, Vecsés város polgármesterét terjeszti fel miniszteri kinevezésre a bizottság elnökének.

Az ülést a bizottság működtetője, a Budapest Airport Zrt. hívta össze, ahol a repülőteret üzemeltető vállalat az új zajmonitor és járatkövető rendszerét is bemutatta csütörtökön.

A bizottság a repülőtér környezetében található települések, valamint a légiközlekedés kapcsán érintett szervezetek és hatóságok egyeztető fóruma 2005 óta, feladata, hogy a repülőtér üzemeltetésével kapcsolatos zajkérdésekről információt cseréljen, továbbá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légiforgalmát érintő zajvédelmi kérdésekkel kapcsolatban javaslatokat fogalmazzon meg.

A bizottság 15 tagszervezetből áll; a tagok között szerepelnek a Budapest Airport Zrt. és a HungaroControl Zrt. delegáltjai, a Környezetvédelmi Hatóság, a Légiközlekedési Hatóság és a Népegészségügyi Szervezet képviselői, a repülőtér környéki kerületek és települések delegáltjai, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá a civil szervezetek képviselői.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója a bizottság alakuló ülése kapcsán kifejtette:

„A jószomszédi viszony, illetve a közös fejlődésünk a repülőtér számára az egyik legfontosabb szempont. Évente több százmillió forint támogatást nyújtunk a környező önkormányzatoknak, kiemelten figyelünk arra, hogy a működésünkből fakadó hatásokat kompenzáljuk. Zajvédelmi kérdésekben a legtöbb nemzetközi jó példát alkalmazzuk; e téren végzett tevékenységünk megfelel a hazai és nemzetközi előírásoknak és ajánlásoknak is. Önkéntes ablakszigetelési programunk évek óta fut, és bízom benne, hogy a Zajvédelmi Bizottság továbbra is kiváló fórum lesz közös ügyeink megvitatására.”

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×