eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma
Tűzoltók felborult mentőautónál a főváros XIV. kerületében, az Egressy út és Miskolci utca kereszteződésében 2020. április 8-án. A mentőautó előzőleg összeütközött egy személyautóval, a balesetnek sérültje is van.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Ittasan borított fel egy mentőautót, felfüggesztett kapott – videó

A közúti járművezetéstől is eltiltották pár évre.

A vád szerint a férfi 2020. április 8-án ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett gépkocsit a XIV. kerület, Egressy úton. A vádlott nem vette észre az arra haladó, megkülönböztetett fény és hangjelzést együttesen használó mentőautót, ezért az Egressy út és Miskolci utca kereszteződésénél a gépkocsijával a mentőautónak ütközött. Az ütközés következtében a mentőautó az oldalára borult. A balesetben csak a vádlott szenvedett könnyebb sérüléseket, más nem sérült meg – idézi föl a történteket a Fővárosi Főügyészség.

Ezt követően a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, miszerint a büntetővégzés meghozatalának törvényi feltételei fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el. A férfival szemben büntetővégzéssel 2 év fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik. Az ügyészség nem kérte tárgyalás tartását.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×