INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

mentőautó

ittas vezetés

baleset

vádemelés

Tűzoltók felborult mentőautónál a főváros XIV. kerületében, az Egressy út és Miskolci utca kereszteződésében 2020. április 8-án. A mentőautó előzőleg összeütközött egy személyautóval, a balesetnek sérültje is van.

Ittasan borított fel egy mentőautót, felfüggesztett kapott – videó

Infostart

A közúti járművezetéstől is eltiltották pár évre.

A vád szerint a férfi 2020. április 8-án ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett gépkocsit a XIV. kerület, Egressy úton. A vádlott nem vette észre az arra haladó, megkülönböztetett fény és hangjelzést együttesen használó mentőautót, ezért az Egressy út és Miskolci utca kereszteződésénél a gépkocsijával a mentőautónak ütközött. Az ütközés következtében a mentőautó az oldalára borult. A balesetben csak a vádlott szenvedett könnyebb sérüléseket, más nem sérült meg – idézi föl a történteket a Fővárosi Főügyészség.

Ezt követően a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, miszerint a büntetővégzés meghozatalának törvényi feltételei fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el. A férfival szemben büntetővégzéssel 2 év fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 6 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik. Az ügyészség nem kérte tárgyalás tartását.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018