INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

gellérthegy

sikló

engedély

építkezés

Új fejlemények a Gellért-hegyi sikló ügyében

Új fejlemények a Gellért-hegyi sikló ügyében

Infostart / MTI

A cég reméli, hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak az építés megkezdése elől.

Megkapta a Gellért-hegyi siklóberuházáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró és a Hegyalja útra felvezető lépcső építésére szóló engedélyt a fejlesztésért felelős Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

A cég közleményében azt írta, a Hegyalja út alatt átvezetendő gyalogosalagút és lépcső a Gellért-hegy oldalában futó majdani sikló alsó állomásának megközelíthetőségét fogja biztosítani az utasok számára.

A Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott dokumentumra azért volt szükség, mert az aluljáró és a lépcső egy önálló engedélyezési eljárás tárgyát képezte a Gellért-hegyi sikló létesítményének részeként - tették hozzá.

Felidézték: a kormányhivatal egy hónappal ezelőtt új építési engedélyt adott ki a Gellért-hegyre tervezett sikló megvalósítására, a korábbi építési engedély mellett.

A cég bízik abban, hogy a fővárosi önkormányzattal folytatott párbeszéd erősítésével hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak a Gellért-hegyi sikló építésének megkezdése elől, tekintettel arra, hogy a felvonó megvalósítása céljából létrehozott projekttársaságban kisebbségi tulajdonos Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a soron következő taggyűlésen várhatóan már részt tud venni.

A fejlesztés jelenleg előkészítés alatt áll; a cég korábbi közlése szerint a Gellért-hegyi sikló 2023 második felében kezdheti meg működését.

Nyitókép: Gellérthegyi SIKLÓ Kft.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018