eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

Új fejlemények a Gellért-hegyi sikló ügyében

A cég reméli, hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak az építés megkezdése elől.

Megkapta a Gellért-hegyi siklóberuházáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró és a Hegyalja útra felvezető lépcső építésére szóló engedélyt a fejlesztésért felelős Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

A cég közleményében azt írta, a Hegyalja út alatt átvezetendő gyalogosalagút és lépcső a Gellért-hegy oldalában futó majdani sikló alsó állomásának megközelíthetőségét fogja biztosítani az utasok számára.

A Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott dokumentumra azért volt szükség, mert az aluljáró és a lépcső egy önálló engedélyezési eljárás tárgyát képezte a Gellért-hegyi sikló létesítményének részeként - tették hozzá.

Felidézték: a kormányhivatal egy hónappal ezelőtt új építési engedélyt adott ki a Gellért-hegyre tervezett sikló megvalósítására, a korábbi építési engedély mellett.

A cég bízik abban, hogy a fővárosi önkormányzattal folytatott párbeszéd erősítésével hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak a Gellért-hegyi sikló építésének megkezdése elől, tekintettel arra, hogy a felvonó megvalósítása céljából létrehozott projekttársaságban kisebbségi tulajdonos Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a soron következő taggyűlésen várhatóan már részt tud venni.

A fejlesztés jelenleg előkészítés alatt áll; a cég korábbi közlése szerint a Gellért-hegyi sikló 2023 második felében kezdheti meg működését.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×