eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Gellérthegyi SIKLÓ Kft.

Áll a bál a gellérthegyi sikló ügyében

A városvezetés hivatalosan nem tájékoztatta a projektet tervező céget arról, hogy eláll az együttműködéstől.

Mindeddig sem a Fővárosi Önkormányzattól, sem a Budapesti Közlekedési Központtól mint tulajdonostárstól nem kaptunk semmiféle hivatalos tájékoztatást arról, hogy a főváros álláspontja megváltozott volna a gellérthegyi sikló építésével kapcsolatban – közölte a Gellérthegyi Sikló Kft. a VG megkeresésére.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes még csütörtön egy háttérbeszélgetésen közölte, hogy elállnak a gellérthegyi sikló kivitelezéséről szóló szerződéstől, miután szerintük nem teljesültek a finanszírozási feltételek. Mindezt nem sokkal az után jelentette be, hogy a cég közölte, megkapta a Gellért-hegyi sikló beruházásához kapcsolódó gyalogos aluljáró és a Hegyalja útra felkötő lépcső építésére szóló engedélyt, és hamarosan az utolsó akadályok is elhárulhatnak a sikló építésének megkezdése elől.

A Gellérthegyi Sikló Kft. ennek kapcsán jelezte, úgy értékeli, hogy a főpolgármester-helyettes által tett médianyilatkozatok nem tekinthetők hivatalos, jogi következménnyel járó döntésnek. A cég szerint a gellérthegyi sikló építésével kapcsolatban kizárólag a Fővárosi Közgyűlés jogosult döntéseket hozni.

A Gellérthegyi Sikló Kft. szerint a sikló megvalósítását célzó hatályos szerződések és megállapodások továbbra is érvényben vannak, így változatlanul azok az iránymutatók a számára. Ugyanakkor jelezte, ha a Fővárosi Közgyűlés döntést hoz a beruházásról, ennek megismerése után ki fogja alakítani az álláspontját a további lépéseiről.

A fővárosi székhelyű Gellérthegyi Sikló Kft. még 2005-ben kezdte meg a működését projektcégként. A társaság 25 százalékban a BKK tulajdona, 75 százaléknyi tulajdonrészt a magyar befektetői érdekeltégbe tartozó Sikló-Beruházó Befektetési és Tanácsadó Kft. birtokol.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×