INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

vadállat

ragadozó

birka

bács-kiskun megye

kiskunfélegyháza

Valami rejtélyes élőlény vérengzik Kiskunfélegyháza környékén

Valami rejtélyes élőlény vérengzik Kiskunfélegyháza környékén

Infostart

Karácsonykor ölt meg öt birkát egy ismeretlen állat, de korábban is történt hasonló eset.

Bács-Kiskun megyében, Kiskunfélegyháza és Bugac határában, december 24-én Zana Viktor állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó az 1,6 méter magas kerítésen áthatolt, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt.

Két-három egyed azóta intenzív gondozás mellett, fűtött helyen lábadozik, de a sérülések miatt vélhetően ők is elpusztulnak a következő napokban – írja a agrojager.hu. Egyetlen túlélő maradt, egy kecske. A támadás másnapján a gazda kihívta a bugaci rendőrség munkatársait, akik rögzítették a nyomokat. Az 1,6 méter magas kerítés két helyen le volt nyomva, amely nagytestű állatra utalhat. Kaparást, a kerítést tövében, a földön nem találtak a kiérkező rendőrök.

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról. A helyi vadásztársaság hivatásos vadásza is megnézte a helyszínt. Mivel aznap fagyott, ezért nyomot nem tudtak rögzíteni a szakemberek.

Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra. A tettes, a szakemberek véleménye alapján, vélhetően nagytestű kóborkutya, vagy aranysakál lehetett. Nem messze, 200 méterre, Zana Viktor tanyájától Bodor István ingatlanán, pár nappal később hasonló eset történt. Egy birkát valami elpusztított, több állatot megsebesített. Hasonlóan az első esethez, a birkák itt is elzárva voltak. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit – foglalta össze a birkáit elvesztő Zana Viktor gazda.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018