eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Valami rejtélyes élőlény vérengzik Kiskunfélegyháza környékén

Karácsonykor ölt meg öt birkát egy ismeretlen állat, de korábban is történt hasonló eset.

Bács-Kiskun megyében, Kiskunfélegyháza és Bugac határában, december 24-én Zana Viktor állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó az 1,6 méter magas kerítésen áthatolt, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt.

Két-három egyed azóta intenzív gondozás mellett, fűtött helyen lábadozik, de a sérülések miatt vélhetően ők is elpusztulnak a következő napokban – írja a agrojager.hu. Egyetlen túlélő maradt, egy kecske. A támadás másnapján a gazda kihívta a bugaci rendőrség munkatársait, akik rögzítették a nyomokat. Az 1,6 méter magas kerítés két helyen le volt nyomva, amely nagytestű állatra utalhat. Kaparást, a kerítést tövében, a földön nem találtak a kiérkező rendőrök.

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról. A helyi vadásztársaság hivatásos vadásza is megnézte a helyszínt. Mivel aznap fagyott, ezért nyomot nem tudtak rögzíteni a szakemberek.

Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra. A tettes, a szakemberek véleménye alapján, vélhetően nagytestű kóborkutya, vagy aranysakál lehetett. Nem messze, 200 méterre, Zana Viktor tanyájától Bodor István ingatlanán, pár nappal később hasonló eset történt. Egy birkát valami elpusztított, több állatot megsebesített. Hasonlóan az első esethez, a birkák itt is elzárva voltak. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit – foglalta össze a birkáit elvesztő Zana Viktor gazda.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×