eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Karácsony Gergely főpolgármester a Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jövőre is megfelezi a kormány az iparűzési adót

Karácsony Gergely a Facebookon kelt ki a Budapest büdzséjén ismét nagy lyukat ütő intézkedés és a főváros kompenzálása ellen.

A Belügyminisztériumban szerdán a tiltakozás ellenére közölték az önkormányzati szövetségekkel, hogy jövőre is megfelezik a főváros egyedüli jelentős saját bevételét jelentő iparűzési adót - közölte a főpolgármester.

Facebook-posztjában Karácsony Gergely azt írta, hogy a vidéki nagyvárosokat vagy kompenzálják, vagy nem, de "a főváros és a kerületek ne is álmodjanak ilyenről. Idén és jövőre csak ez az intézkedés nagyjából annyi pénzt vesz ki a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek költségvetéséből, amennyit állítólag a Városháza ér – közel 40 milliárd forintot".

Ez botrányos, értékelt Budapest főpolgármestere.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára már kedden (amikor beszámolt arról, hogy a felek készen állnak a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról szóló megállapodás aláírására) azt közölte, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslatára a helyi iparűzési adó idei beszedési formája jövőre is megmarad. Mint mondta, a kormány ezt a vállalkozások támogatására meghozott intézkedések közé sorolja. A munkáltatói járulékok csökkentésével, a kisvállalkozók adójának mérséklésével és az iparűzési adó megfelezésével a minimálbéremelés teljesítéséhez kívánnak hozzájárulni. A három intézkedés együttesen mintegy 660-670 milliárd forintot hagy a kisebb és nagyobb cégeknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×