eur:
390.46
usd:
359.9
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Karácsony Gergely főpolgármester a Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jövőre is megfelezi a kormány az iparűzési adót

Karácsony Gergely a Facebookon kelt ki a Budapest büdzséjén ismét nagy lyukat ütő intézkedés és a főváros kompenzálása ellen.

A Belügyminisztériumban szerdán a tiltakozás ellenére közölték az önkormányzati szövetségekkel, hogy jövőre is megfelezik a főváros egyedüli jelentős saját bevételét jelentő iparűzési adót - közölte a főpolgármester.

Facebook-posztjában Karácsony Gergely azt írta, hogy a vidéki nagyvárosokat vagy kompenzálják, vagy nem, de "a főváros és a kerületek ne is álmodjanak ilyenről. Idén és jövőre csak ez az intézkedés nagyjából annyi pénzt vesz ki a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek költségvetéséből, amennyit állítólag a Városháza ér – közel 40 milliárd forintot".

Ez botrányos, értékelt Budapest főpolgármestere.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára már kedden (amikor beszámolt arról, hogy a felek készen állnak a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról szóló megállapodás aláírására) azt közölte, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslatára a helyi iparűzési adó idei beszedési formája jövőre is megmarad. Mint mondta, a kormány ezt a vállalkozások támogatására meghozott intézkedések közé sorolja. A munkáltatói járulékok csökkentésével, a kisvállalkozók adójának mérséklésével és az iparűzési adó megfelezésével a minimálbéremelés teljesítéséhez kívánnak hozzájárulni. A három intézkedés együttesen mintegy 660-670 milliárd forintot hagy a kisebb és nagyobb cégeknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A Krím utolsó bástyája is találatot kapott, titokzatos fegyverrendszert lőttek ki Ukrajnában az oroszok – Háborús híreink szerdán

A Krím utolsó bástyája is találatot kapott, titokzatos fegyverrendszert lőttek ki Ukrajnában az oroszok – Háborús híreink szerdán

Az ukrán haditengerészet friss bejelentése szerint csapást mértek a kavkazi kikötőben horgonyzó Szlavjanin vasúti komphajóra. Az ukrán közlemény szerint a Szlavjanin volt a harmadik, és egyben utolsó vasúti komphajó, amely a Fekete-tengeren hajózott. Friss harctéri felvételeken dokumentálták az első, román gyártmányú APR-40 rakéta-sorozatvető megsemmisülését Ukrajnában. Az APR-40 szinte teljesen az orosz / szovjet BM-21 Grad másolata, azonban egy Ural teherautó helyett egy DAC teherautóról működik. A román rakéta-sorozatvetőket Románia, Horvátország, Bosznia és Moldova rendszeresítette a haderejében. Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 24. 07:05
×
×
×
×