INFORÁDIÓ
2022. január 29. szombat
Adél

vitézy dávid

kelenföld

állomásépület

bfk

közlekedési múzeum

Újabb mérföldkő: fontos hírrel állt elő Vitézy Dávid

Újabb mérföldkő: fontos hírrel állt elő Vitézy Dávid

Infostart

Megjelent a tendert a Kelenföldi pályaudvar állomásépületének építési munkáira, az építési munkák sikeres közbeszerzési eljárás esetén jövőre kezdődhetnek – közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A szerdai napon megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben a Kelenföld Indóház megmentésére, az épület teljes körű felújításának kivitelezési munkáira. Ezzel még egy lépéssel közelebb került a Közlekedési Múzeum ahhoz, hogy megmentse Kelenföld egykori állomásépületét – írja Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében. Az indóházban vasúttörténeti fókuszú kiállítást, terepasztalt terveznek, de egy új közösségi tér és egy kávézó-étterem is helyet kap.

A BFK vezérigazgatója felidézi, hogy a Közlekedési Múzeum másfél éve dolgozik az épület újratervezésén és felújításán. Az engedélyes terveket az építész stúdió közreműködésével elkészítették, építési engedélyt szereztek, a Kelenföld Indóházba tervezett kiállítás koncepcióterve is elkészült, ennek megvalósítására külön közbeszerzési eljárás kiírása is hamarosan várható. A kivitelezési munkákra szóló tendert a vonatkozó jogszabályok szerint a Beruházási Ügynökség írta ki.

A kormány február 8-án megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld Indóház megmentését. Budapest Fővárosi Kormányhivatala pedig július 8-i határozatában kiadta az építési engedélyt az épület felújítására. Az előkészítést a kormány 100, Újbuda önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.

Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018