INFORÁDIÓ
2022. május 24. kedd
Eliza, Eszter

bfk

2022.03.19. 13:17

A Lánchíd és a viták után a hídfők is teljesen átalakulnak

Kiss Ambrus főpolgármester a BFK "t.ketlenkedéséről" beszél, Karácsony Gergely már "nem húzná tovább az időt", Vitézy Dávid pedig a fővárosra mutat az eddigi késlekedés miatt, no meg arra, hogy hiányoznak a forgalmi renddel kapcsolatos budapesti elképzelések.
2022.02.22. 19:41

Újabb nagy lépés a városligeti autómentesítés felé – videó

A Szegedi út vonalában tervezett új felüljáró javíthatja a fejlődő pesti kerületek közlekedési lehetőségeit, ideális esetben a kivitelezés 2024-ben elkezdődhet – mondta a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója egy internetes fórumon.
2022.02.15. 10:34

Vitézy Dávid: a fővárosi közlekedés fejlesztésekor már Budapest élhetősége a tét

Ahol jó a vasúti közlekedés, ott a mienknél sokkal magasabb jövedelmi viszonyok mellett is lényegesen többen használják a tömegközlekedést, mint ma Budapesten – mondta Vitézy Dávid az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója beszélt a fővárosi közlekedés fejlesztési koncepciójáról, a zöldterületek bővítésének lehetőségéről, valamint arról, hogy lehet majd hamarosan elsétálni a Duna Arénától a Nemzeti Atlétikai Stadionig.
2022.01.28. 15:01

Komoly lökést kap az elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése

A Budapestre érkező vasútvonalak mentén 48 állomáson Kápolnásnyéktől Törökbálintig, Ceglédtől egészen Szobig több mint 3000 P+R-parkoló és 2000 B+R-biciklitároló tervezését kezdtük meg – jelentette be Fürjes Balázs. A BFK már négy céggel (vagy inkább konzorciummal) meg is állapodott a tervezést illetően.
2022.01.14. 18:09

Fontos felüljáró épülhet meg Budapesten

Angyalföld már támogatja a Szegedi úti felüljáró megépítését, amely régóta hiányzó összeköttetést jelentene Pest két forgalmas része között.
2021.11.08. 15:40

Így bővülhet a budai fonódó villamos Dél-Budán

A budai fonódó villamos dél-budai bővítésének tervei elkészültek, ha az engedélyek meglesznek, és a beruházó időben el kezd dolgozni, akkor 2024-ben elindulhat a közlekedés az új, 11. kerületi szakaszon – közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója egy online fórumon, ahol az új vonalhálózat és a megállók terveit mutatták be.
2021.10.27. 15:29

Újabb mérföldkő: fontos hírrel állt elő Vitézy Dávid

Megjelent a tendert a Kelenföldi pályaudvar állomásépületének építési munkáira, az építési munkák sikeres közbeszerzési eljárás esetén jövőre kezdődhetnek – közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.
2021.07.22. 17:08

Vitézy Dávid: az egész gazdaság megszenvedi, ha nem működik a közlekedés

Ha időt spórolunk meg az embereknek, amit nem kell közlekedéssel eltölteniük, a gazdaságra az is hatással van, csak pozitív előjellel – mondta Vitézy Dávid az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója részletesen beszámolt a HÉV-felújítás menetéről, a déli körvasút megújulásról, és véleményt mondott a káoszhoz vezető fővárosi felújításokról is.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018