INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

blaha lujza tér

felújítás

aszfaltozás

Szerdától éjszakánként aszfaltoznak a Blaha Lujza téren

Szerdától éjszakánként aszfaltoznak a Blaha Lujza téren

Infostart

Még jövő héten is kell számítani ilyen munkálatokra.

A csomópontban és annak közvetlen környezetében – a nagyobb forgalomkorlátozás szeptemberi feloldása után – október utolsó heteiben várhatók ismét a kereszteződés egészét érintő munkák, ekkor fejezik be az útburkolat végleges kopórétegének terítését. Az útépítést azonban éjszaka, és elsősorban az őszi szünetben végzik el, hiszen ezekben az időszakokban a legkisebb ott a forgalom.

Éjszakai munkára kell számítani a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában:

  • október 20-án (szerdán) és 21-én (csütörtökön) végzik az útpálya felmarását 22:00 és hajnali 5:00 között;
  • október 26-án, 27-én és 28-án (kedden, szerdán és csütörtökön) felviszik az útburkolat végleges kopórétegét 22:00 és hajnali 5:00 között.

A munkavégzés idején a Rákóczi úton és a Nagykörúton irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható, a forgalomirányítást jelzőőrök végzik majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közben a Blaha Lujza téren folytatódik a közműépítés: a víz- és csatornahálózat, továbbá a közvilágítás, a forgalomtechnika és a kamerahálózat alépítményei is készülnek. Elkezdődött a gombaszökőkút, valamint a nagy szökőkút vasbetonszerkezet-építése. A süllyesztett kukatárolók felszín alatti aknája és a gombaszökőkút vízgépészeti aknája már szerkezetkész, s időközben elkészült mindhárom növénykazetta szerkezete is.

A Blaha Lujza tér felújítása várhatóan jövő év őszére készül el, az aktuális hírek a vonatkozó BKK-aloldalon olvashatók.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018