eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere beszédet mond a Közös ellenzéki tüntetés a szabadságért, a korrupció ellen! címmel szervezett demonstráción a II. kerületi Bem téren az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Meglepetéssel indult Márki-Zay Péter kampányrendezvénye

Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke is megjelent Márki-Zay Péter budapesti rendezvényén. Felszólalt Karácsony Gergely, Hadházy Ákos és Szél Bernadett is. A szervezők tájékoztatása szerint a Madách téren 4-5 ezer ember hallgatja a beszédeket. Az internetes közvetítést mintegy 8 ezer fő nézi.

Király Júlia egy vallomással kezdett a budapesti Madách téren felállított színpadon.

Mint mondta: soha nem volt még kampányrendezvényen, ám amikor megismerte Márki-Zay Pétert, rájött, hogy ő az igazi esélyese ellenzéki oldalon jövőre. Kiemelte, hogy ezzel önmagát is meglepte, de biztos abban, hogy most erre van szükség.

Király Júlia arról is beszélt, hogy fiatal tanítványi hívták fel a figyelmét Márki-Zay Péterre. Ezután tanulmányozta az MMM vezetőjének a nyilatkozatait, és azt tapasztalta hiteles ember, akinek valóban van esélye a következő választásokon.

Hozzátette: az általa támogatott jelöltnek vannak hibái, de nyitott a vitákra, és ez biztosítékot jelent.

Király Júlia után Hadházy Ákos lépett színpadra. A független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nem az a legfontosabb, hogy ki lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hanem az: lesz-e legalább 20 ezer önkéntese az ellenzéknek jövő tavasszal.

Arról is szólt: nem szabad azt hinni, hogy az előválasztás eredményei automatikusan elvezetnek a majdani ellenzéki győzelemhez. Hangsúlyozta: jelenleg még nem áll nyerésre az ellenzék, még nagyon sokat kell tenni a választási sikerért.

Harmadikként Szél Benadett a színpadon. A parlamenti képviselő hengsúlyozta: bárki lesz a miniszterelnök-jelöltje az ellenzéknek, be kell állni mögé.

Szél Bernadett sem beszélt Dobrev Kláráról, inkább az összefogást hangsúlyozta. Mint mondta: több dolog van, ami összeköti a potenciális ellenzéki szavazókat, mint ami esetleg elválasztaná őket egymástól.

Szél Bernadett után felolvasták Pálinkás József levelét. Ennek lényege, hogy a politika főszereplői a választók, övék az igazi hatalom.

A hallgatóság körében megjelent Kőszeg Ferenc is.

Szeged polgármestere, Botka László is levelet írt, amelyet felolvastak Márki-Zay Péter rendezvényén. Botka szerint a pártok nem elegendők a választási sikerhez, ahhoz nagyon kell a minél teljesebb összefogás. Szeged polgármestere kiemelte: egy ilyen összefogás szerinte Márki-Zay Péter mögött jöhet létre.

Gyurcsik Ádám, az MMM ifjúsági tagozatának vezetője az első szavazók, a fiatalok fontosságáról beszélt. Mint mondta, most egy tanárszakos egyetemistának dolgoznia kell, hogy tanulhasson, ám ha tanítani kezd, kevesebbet fog keresni, mint kávéházi felszolgálóként.

Karácsony Gergely is felszólalt a rendezvényen. Mint mondta: most szelíd forradalom zajlik Magyarországon, amely maga a történelem. Hangsúlyozta: a politika nem a politikusokról szól, hanem a választópolgárokról.

A főpolgármester megismételte korábbi szavait és kiemelte, hogy a visszalépés könnyű volt számára, hiszen Márki-Zay Péter egy becsületes európai ember, aki szereti a hazáját.

Azért támogatok most egy jobbközép politikust, mert újabb szövetségeket kell kötni a siker érdekében - mondta.

Kiemelte: nem Dobrev Klára ellen kampányolnak, mint mondta: igenekre van szükség a tagadással szemben. Újra elmondta: most Márki-Zay mögött jöhet létre a legnagyobb egység.

Márki-Zay Pétert maga a főpolgármester konferálta fel.

Mint mondta: az elmúlt napok legnagyobb hőse és nyertese Karácsony Gergely.

Az MMM vezetője bejelentette, hogy Karácsony Gergely egy olyan kutatási eredményt osztott meg vele, amely szerint az az ellenzéki tábor, ahol Márki-Zay a miniszterelnök-jelölt, most 7 százalékponttal megnyerné a választást.

Nem Dobrev Klárának, hanem Gyurcsány Ferencnek üzent, mint mondta: reméli, a DK vezetője is Márki-Zay Péter mögé áll be majd jövő tavasszal.

Továbbra sem került szóba a DK-val való ellentét, de az MMM miniszterelnök-jelöltje azért hangsúlyozta, hogy polgármesterként ő nagyon sokat tesz a romák felzárkóztatásáért, és az azonos neműek párkapcsolatának elismerését is mindig fontosnak tartotta.

A jelölt többször is hangsúlyozta, hogy nem egyedül járja az útját, hanem Karácsony Gergellyel együtt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×