eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy dolgozó ügyféllel beszélget a Sberbank központi bankfiókjában Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Vajon karanténba kell-e vonulnia a beoltott fertőzötteknek?

Emelkedik az esetszám a negyedik hullámban, de nincs központi járványügyi protokoll a munkaadók számára.

Az RTL Klub Híradója annak ment utána – írja a 24.hu –, hogy a különböző cégek hogyan reagálnak az emelkedő koronavírus adatokra. „Nincs protokoll, mindenki arra törekszik, hogy a működőképességet fenntartsa”– mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Rusvai Miklós víruskutató is azt mondta a tudósításban, hogy nincs központi direktíva ebben a kérdésben, a józan ész dönt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központból azt írták az RTL Klubnak, hogy amennyiben „bármilyen megbetegedésre utaló jel – láz, köhögés, tüsszögés, orrfolyás, hasmenés – jelentkezik a munkavállalónál, akkor javasolt orvoshoz fordulnia.” Hozzátették: ha „a koronavírusteszt pozitív, akkor

a fertőzött továbbra is 10 napos karanténra köteles akkor is, ha oltott. Az oltásban részesült egészséges kontaktok azonban mentesülnek a karantén alól.”

Rusvai Miklós azt javasolja, hogy a kontaktszemély zárt térben hordjon maszkot.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×