eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Diákok oltásra várnak szüleikkel Budapesten, a Városmajori Gimnáziumban 2021. augusztus 30-án. Az iskolákban a koronavírus elleni oltásokat augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án adják be az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kiderült, hogy mennyi diákot oltottak már be

A második oltást szeptember második felében kapják meg a tanulók.

Már 225 ezer 12 és 17 év közötti diák kapta meg a koronavírus elleni oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága - közölte a koronavirus.gov.hu.

A 18-19 éves korosztály 60 százaléka, 121 ezer fiatal már beoltatta magát.

Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást, ahol közel 47 ezer diák jelent meg.

A második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok - tudatták.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasolják a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen - hívták fel a figyelmet.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is vonatkozik, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni - ismertette a koronavirus.gov.hu.

Kásler Miklós bízik az oltási arány további emelkedésében

Nemcsak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A miniszter a videóinterjúban kitért a pedagógusok 85 százalékos átoltottságára is, bízva abban, hogy ez a szám emelkedni fog a közeljövőben.

Hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg 13 féle, életkorcsoportokhoz kötött kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét. Nemcsak ez egyedülálló a világon, hanem az is, hogy az átoltottság ezeknél a vakcináknál 99 százalék körül van.

Az ajánlott oltások közül a miniszter kiemelte a gyermekek számára ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást, amely hét évvel ezelőtt kezdődött a lányok esetében, a fiúknál pedig a 2020/2021-es tanévtől elérhető. Az átoltottság a kislányok körében megközelíti a 82 százalékot, míg a kisfiúké a 71 százalékot. Ezt a magas átoltottságot nagyon kevés országban érték el - mondta Kásler Miklós.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×