eur:
390.71
usd:
364.58
bux:
68279.76
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Gumiabroncsok a japán Bridgestone tatabányai gyárárának új raktárában az avatás napján, 2019. szeptember 3-án. A 10 ezer négyzetméteres raktár 180 000 abroncs tárolására alkalmas.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Vesszük a gumiabroncsot, mint a cukrot

A trendet egyértelműen a négyévszakos abroncsok vezetik

Jelentősen nőtt az értékesítés miden termékkörben idén a második negyedévben, lényegében újra a két évvel ezelőtti szinten állnak a gumiabroncsgyártók - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) gumiabroncs-eladási statisztikái alapján.

Közölték, hogy a második negyedévi adatok megerősítik az idei első negyedévben elindult pozitív trendet: a gumiabroncs-ágazat egyértelműen fellendülőben van.

A bázisidőszakhoz, 2020 második negyedévéhez képest minden szegmensben növekedést regisztráltak. A növekedés motorja a személyautókra vásárolt gumiabroncsok piaca volt 44 százalékos növekedéssel, ezt követi a tehergépjárművek szegmense 42 százalékos emelkedéssel, valamint a motorkerékpárok és robogók alpiaca, ahol 41 százalékos volt a növekedés. A mezőgazdasági szegmens ehhez képest lemaradásban van, 6 százalékos növekedést ért el.

A 2021-es adatokat összehasonlítva a 2019-es azonos időszaki számokkal látszik, hogy lassan visszaáll az ágazat a járvány előtti szintre. A trendet egyértelműen a négyévszakos abroncsok vezetik - írták.

A személyautókra való abroncsokból a második negyedévben Európában 50,233 milliót adtak el. Ez utóbbin belül a személygépkocsikhoz gyártott négyévszakos gumiabroncsok értékesítése 75 százalékkal nőtt, a téli abroncsoké 36 százalékkal, míg a nyári gumiabroncsok piaca 36 százalékkal bővült.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×