eur:
393.52
usd:
368.06
bux:
65887.63
2024. április 23. kedd Béla
Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában karácsony szentestéjén, 2020. december 24-én. A járványügyi korlátozások miatt a hétezer hívőt befogadni képes bazilikában csak mintegy kétszázan vehettek részt a misén.
Nyitókép: Vincenzo Pinto

Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal a tervek szerint

Az MKPK tisztázta a helyzetet.

Ferenc pápa a tervek szerint találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel szeptemberi egynapos magyarországi látogatásán – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).

Azt írták: Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

"A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel."

A püspöki konferencia sajnálatosnak tartja, hogy a pápa még szervezés alatt lévő magyarországi programjáról "hamis információk és téves értelmezések" jelentek meg a magyar és a nemzetközi médiumokban.

"Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából"

– tudatták a közleményben.

Több magyar sajtóorgánumban az jelent meg, hogy Ferenc pápa nem akar találkozni a magyar állami vezetőkkel, lengyel sajtóértesülések szerint ennek hátterében a magyar kormány menekültpolitikája áll.

Ferenc pápa március 8-án Irakból Rómába tartó repülőútján közölte újságírókkal, hogy Magyarországra látogat, és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisén, az úgynevezett statio orbison.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Számos sebezhetőséget azonosított az Európai Bizottság a magyar makrogazdasági kilátásairól szóló részletes elemzésében. Kockázatosnak látják a még mindig erősödő árnyomást, a jelentős külső és kormányzati finanszírozási igényeket, valamint a kínai beszállítói láncok miatti geopolitikai helyzet esetleges változását. Az új egyensúlytalansági jelentésében az uniós végrehajtó testület óva inti a kormányt attól, hogy visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához, valamint felróják, hogy a monetáris transzmissziót is akadályozták a kabinet korábbi döntései.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×