INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

háziorvos

koronavírus

oltás

Nagy Hajnalka diplomás ápoló a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját készíti elő oltáshoz a Mezőberényi Református Szeretetotthonban 2021. január 17-én.

Megszólalt az erdőkertesi háziorvos, aki nem hajlandó oltani

Infostart

A kilátásba helyezett büntetések után sem változott meg a véleménye.

Kiss Csaba, Erdőkertes egyik háziorvosa megtagadta a betegek beoltását a koronavírus ellen. A téma Orbán Viktor kormányfő vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került.

Az ATV-nak nyilatkozott az orvos, aki nem gondolta meg magát. Úgy fogalmazott, szerinte káosz van az oltások elrendelésében, hogy mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Nehezményezte azt is, hogy az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcinával is oltani kell, de szinte az összes többi vakcina nem törzskönyvezett gyógyszerkészítmény, és bár ez járványhelyzetben megengedett, nem nagyon szeretne “gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

Úgy látja, a rendelő sem felel meg a biztonság oltás körülményeinek. A helyiségben két orvos és két fogorvos rendel, a váróhelyiség félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy covidos beteg. Pénteken például három fertőzött sétált be a pozitív leletével, miközben ott ülhetnek azok, akik az oltásra várnak.

Kiss Csaba azt is kifogásolta, hogy a szervezést is a háziorvosokra bízzák, ez pedig plusz terhekkel jár.

Az oltás megtagadásának hírére az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését, míg a tisztifőorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba. Kiss Csaba hozzátette: ha megbüntetik, akkor csődbe viszi a vállalkozását, és befejezi a működést.

Megszólalt a MOK is

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. Ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól - derül ki a szervezet közleményéből, amelyben nem kifejezetten az erdőkertesi esetről, hanem általánosságban az oltásellenes orvosokról írnak.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

Nagy tűz volt Budapesten

Teljes terjedelmében égett egy földszinti lakás egy Dob utcai társasházban, Budapest VII. kerületében....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018