eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Fertőtlenítővel mossa a padlózatot a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársa a nyíregyházi Búza téri Piaccsarnokban 2020. március 31-én. Az új típusú koronavírus megjelenése óta a piacon a fertőtlenítéseket az addigi előírások helyett félóránként végzik. Az árusok és vevők részére több ponton helyeztek ki kézfertőtlenítő adagolót és fertőtlenítésre alkalmas szappant. A belső árusító részen az egy időben használható asztalok számát maximalizálták, a külső fedett piaci részen pedig a megszokott 330 helyett, 165 árusítóasztal használatát tették lehetővé.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Kiszivárgott a lista: ezek az üzletek maradhatnak nyitva hétfőtől

A maszkviselés az ország összes közterületén kötelező lesz.

Továbbra sem jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely részletezi a hétfőtől érvényes szigorításokat. Orbán Viktor már aláírta a dokumentumot, és jelezte, nehéz két hét következik.

Közben kiszivárgott a rendelet állítólagos szövege, és a Napi.hu-nak több forrás is megerősítette, hogy a végleges változatéval gyakorlatilag megegyezik ennek a tartalma.

A dokumentum alapján a maszkviselés az ország összes közterületén kötelező lesz, ahogy a másfél méteres védőtávolságot kell tartani. Szabadidős sporttevékenység során nem kell a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni, de csak egyénileg lehet ezt végezni.

Az üzletek közül nyitva maradhat:

  • az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzlet
  • a mezőgazdasági üzlet, ideértve a műtrágyát értékesítő üzletet és a vágóhidat,
  • a kertészeti szaküzlet
  • a piac
  • a benzinkút
  • a nemzeti dohánybolt
  • és az újságos.

A szolgáltatók közül üzemelhet:

  • a közlekedési és a szállítási szolgáltatást,
  • a magán egészségügyi rendelő,
  • a postai, a csomagküldő és a házhozszállítási szolgáltatás,
  • a totózó és lottózó szolgáltatást,
  • a jármű- és egyéb szervizek
  • a temetkezési vállalkozó
  • az állatorvos
  • a közétkeztetési szolgáltatás (értsd: menza),
  • az ügyvédi irodák, a végrehajtók és a közjegyzők,
  • a ruhatisztítók

A virágüzletek március 8-án, nőnapon még nyitva lehetnek, utána kell bezárniuk.

A rendelet azt is részletezi, hogy a szabályozás ellen vétő kiskereskedőkre 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhat ki a hatóság.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×