eur:
395.28
usd:
364.72
bux:
65606.82
2024. március 19. kedd Bánk, József
A koronavírus-járvány alatt is dolgozóknak szóló hangulatjelekből készült installáció a Pécsi Nemzeti Színház homlokzatán 2020. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Mintha nem lenne elég a baj: lesújtó hírek a kórházban kezelt betegek életkoráról

A pécsi koronavírus oltóközpont infektológiai osztályán kezelt és lélegeztetőgépen lévő betegek több mint fele 60 év alatti.

Február 18. óta 2533-mal nőtt a kórházban ápolt betegek száma, 307-tel a lélegeztetőgépen lévőké. A pécsi koronavírus oltóközpont infektológiai osztályon a betegek 58 százaléka 60 év alatti és ugyanez a helyzet az intenzív osztályon is – írja honlapján az ATV.

Az ATV Híradóval a pécsi koronavírus oltóközpont infektológiai részlegvezetője osztotta az adatokat. Péterfi Zoltán elmondta, „sajnos van fiatal társbetegség nélküli is lélegeztetőgépen jelenleg is, nem lehet kiszámítani, hogy kinél alakul ki súlyos megbetegedés, elsősorban attól függ, hogyan reagál az immunrendszer az adott vírusfertőzésre.”

Az orvos elmondta azt is, két olyan esetről tud, amikor oltás után alakult ki fertőzés, de azok mind enyhe megbetegedések voltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Mennyire transzparensek a hazai tőzsdei vállalatok? Elég részletes a gyorsjelentés? Minden szükséges információt tartalmaznak a közzétételek? Jól végzik a dolgukat a befektetői kapcsolattartók? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio éves rendszerességgel elkészülő transzparencia-felmérésében, amelynek során a cégeket szorosan követő hazai portfóliómenedzserek és elemzők értékelhetik a vállalatokat. Mutatjuk, hogy szerepeltek idén a legnagyobb magyar tőzsdei vállalatok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×