eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Itt a pontos szám, mennyien maradtak az egészségügyben és mennyien érkeztek

Az OKFŐ közlése szerint a korábban összesítettnél is többen maradtak az állami ellátásban.

Március 1-jével az egészségügyi dolgozók 96,3 százaléka, több mint 106 ezer szakember választotta az egészségügyi szolgálati jogviszonyba lépést – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), hozzátéve: az előzetes adatokhoz és a korábban összesítettekhez képest is kevesebben, mintegy 4000-en döntöttek a kilépés mellett (az egészségügyi dolgozók mintegy 3,7 százaléka). Ezzel párhuzamosan - a szerdai napig - közel 700 új belépő is érkezett a rendszerbe. Hozzátették: a jelenleg kieső dolgozói létszám nem haladja meg az éves fluktuáció időarányos részét.

A jogviszony a törvény erejénél fogja, március 1-jével szűnt meg. Az OKFŐ kiemelte: a betegellátás mindenhol biztosított, mindössze egy-egy intézmény esetében merült fel átmeneti humánerőforrás-hiány.

Az intézményvezetők tájékoztatása szerint belső átcsoportosítással minden intézmény képes kezelni a helyzetet.

Mindezzel együtt még jelenleg is zajlik a felmérés, hogy a dolgozók milyen szakmai területekről távoztak.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató keddi sajtótájékoztatóján - a hétfő esti adatok alapján - azt mondta: az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését, de ez az arány akár 96 százalékig is felmehet.

Forrás: OKFŐ
Forrás: OKFŐ

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×