INFORÁDIÓ
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló

füst

tűzvédelem

kár

országgyűlés

jobbik

szabó bence

Szabad György nevét viselő, 2019. decemberében átadott az Országgyűlés Irodaháza Budapesten az V. kerület Kossuth Lajos tér 1-3. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Szokatlan eset az Országgyűlés Irodaházában

Infostart / MTI

Milliós kárról számolt be Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Később megszólalt a rendőrség és a Jobbik is az ügyben.

Az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát - számolt be az esetről az Országgyűlés sajtófőnöke

Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett - mondta Szilágyi Zoltán.

Az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

Frissítés: Később Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett. A jelenlegi információik szerint az épületben jogszerűen tartózkodók környezetében tisztázatlan körülmények között egy pirotechnikai eszköz lépett működésbe, amely beindította az épület tűzvédelmi rendszerét. A rendszer helyreállítása elkezdődött.

Az országos rendőrfőkapitány az eset körülményeinek vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A rendőrség további tájékoztatást a helyszíni szemle és a rendelkezésre álló adatok értékelése után adhat.

Frissítés: A Jobbik közleménye szerint "vétlen" kollégájuk kezében indult be a füstgránát, egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe. A füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, ezért okkal feltételezik, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba. A jobbikos kolléga leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette, mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, "óvatlanul nyúlt hozzá". Nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott - írták.

Hozzátették: a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, ugyanis a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget is ők kértek az őrszolgálattól.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

Nagy tűz volt Budapesten

Teljes terjedelmében égett egy földszinti lakás egy Dob utcai társasházban, Budapest VII. kerületében....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018