eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Szabad György nevét viselő, 2019. decemberében átadott az Országgyűlés Irodaháza Budapesten az V. kerület Kossuth Lajos tér 1-3. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Szokatlan eset az Országgyűlés Irodaházában

Milliós kárról számolt be Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke. Később megszólalt a rendőrség és a Jobbik is az ügyben.

Az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát - számolt be az esetről az Országgyűlés sajtófőnöke

Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett - mondta Szilágyi Zoltán.

Az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

Frissítés: Később Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett. A jelenlegi információik szerint az épületben jogszerűen tartózkodók környezetében tisztázatlan körülmények között egy pirotechnikai eszköz lépett működésbe, amely beindította az épület tűzvédelmi rendszerét. A rendszer helyreállítása elkezdődött.

Az országos rendőrfőkapitány az eset körülményeinek vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A rendőrség további tájékoztatást a helyszíni szemle és a rendelkezésre álló adatok értékelése után adhat.

Frissítés: A Jobbik közleménye szerint "vétlen" kollégájuk kezében indult be a füstgránát, egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe. A füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, ezért okkal feltételezik, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba. A jobbikos kolléga leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette, mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, "óvatlanul nyúlt hozzá". Nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott - írták.

Hozzátették: a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, ugyanis a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget is ők kértek az őrszolgálattól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×